Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Και πλοία LNG ελληνικών εταιριών στη λίστα ενδιαφέροντος της Shell
[MonoNews]: Και πλοία LNG ελληνικών εταιριών στη λίστα ενδιαφέροντος της Shell

[MonoNews]: Και πλοία LNG ελληνικών εταιριών στη λίστα ενδιαφέροντος της Shell

Οι εφοπλιστές Πήτερ Λίβανος της GasLog και ο Χρήστος Οικονόμου της Cardiff TMS Gas

Σε αναζήτηση πλοίων μεταφοράς LNG βρίσκεται ο ενεργειακός κολοσσός Shell και αρκετές εταιρίες Ελλήνων εφοπλιστών περιλαμβάνονται στη λίστα του ενδιαφέροντος της.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η εταιρία αναζητά, με άκρα μυστικότητα, δύο πλοία χωρητικότητας 170,000-cbm και είναι ευέλικτη στο τύπο συστήματος πρόωσης που θα καταλήξει.

Μάλιστα, ναυλομεσίτες υποστηρίζουν ότι τα αρμόδια στελέχη της Shell εξετάζουν τόσο τα νεότευκτα όσο και τα υφιστάμενα μοντέρνα πλοία της αγοράς. Η εταιρία αρνείται επίμονα να σχολιάσει την εμπορική της πολιτική, ωστόσο από τις αρχές του έτους υπήρξαν φήμες ότι θα προέκυπτε ανάγκη για πλοία μεταφοράς LNG.

Από τον περασμένο Μάρτιο, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η εταιρία βρισκόνταν στη διαδικασία καθορισμού των προδιαγραφών της για την επόμενη γενιά πλοίων. Μάλιστα, τότε ήταν που κυκλοφόρησαν σενάρια ότι η Shell θα χρειαστεί τουλάχιστον τέσσερα πλοία, με τον αριθμό να θεωρείται πιθανό ότι θα αυξηθεί σημαντικά.

Υπάλληλοι των ναυπηγείων που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά, αναφέρουν ότι ο ενεργειακός κολοσσός εμφανίζεται να έχει διαφορετικές προσεγγίσεις και επιλογές για την αντιμετώπιση των αναγκών της. Για παράδειγμα, μπορεί να απευθυνθεί κατευθείαν στα ναυπηγεία, να συζητήσει με τις ναυτιλιακές ή να συνεργαστεί με εφοπλιστές και χρηματοδότες.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, η πρόσφατη κίνηση της να απευθυνθεί σε μία μικρή ομάδα πλοιοκτητών, αναζωπύρωσε τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της στην αγορά LNG.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!