Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Α. Πίττας: Μεγάλες ζημιές για την ναυτιλιακή του εταιρία (Euroseas)
[MonoNews]: Α. Πίττας: Μεγάλες ζημιές για την ναυτιλιακή του εταιρία (Euroseas)

[MonoNews]: Α. Πίττας: Μεγάλες ζημιές για την ναυτιλιακή του εταιρία (Euroseas)

Τετραπλάσιες απώλειες κατέγραψε στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 η ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Ειδικότερα, οι ζημίες της εταιρείας στο δ’ τρίμηνο 2016 ανήλθαν σε 17,6 εκατομμύρια δολάρια, όταν στο δ’ τρίμηνο του 2015 ήταν κάτω από τα 4 εκατομμύρια δολάρια, με το προσαρμοσμένο EBITDA να διαμορφώνεται σε αρνητικό έδαφος, στα -0,4 εκατομμύρια δολάρια.

Στην ίδια περίοδο, τα έσοδα της Euroseas περιορίστηκαν στα 7,6 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 17,5% σε ετήσια βάση, ενώ οι λειτουργικές της δαπάνες εκτοξεύθηκαν κατά 55,5% σε ετήσια βάση, στα 18,8 εκατομμύρια δολάρια, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι ζημίες από τον τερματισμό συμβολαίων για νεότευκτα πλοία (3,8 εκατ. δολάρια) και από την πώληση του πλοίου Eleni (5,9 εκατ. δολάρια).

Στη διάρκεια του δ’ τριμήνου 2016 η εταιρεία είχε κατά μέσο όρο 12,1 πλοία με μέση τιμή ναύλωσης στα 7.666 δολάρια ημερησίως.

Για το σύνολο του 2016, οι καθαρές ζημίες της Euroseas ανήλθαν στα 45,9 εκατομμύρια δολάρια (5,63 δολάρια ανά κοινή μετοχή), και το προσαρμοσμένο EBITDA στα 1,1 εκατ. δολάρια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Euroseas, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αριστείδης Πίττας δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2016 και τον μήνα Ιανουάριο του 2017 καταφέραμε να μετασχηματίσουμε την εταιρεία επιλύοντας τα προβλήματα ρευστότητας μέσω ενός συνδυασμού αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου (…), αναδιάρθρωσης χρέους και νέων χρηματοδοτήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!