Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Πυρά 4 πρώην Προέδρων Δικαστικών Ενώσεων για τη νέα Ένωση: “Μη γίνετε θυσία στο βωμό παροδικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων”
[MonoNews]: Πυρά 4 πρώην Προέδρων Δικαστικών Ενώσεων για τη νέα Ένωση: “Μη γίνετε θυσία στο βωμό παροδικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων”

[MonoNews]: Πυρά 4 πρώην Προέδρων Δικαστικών Ενώσεων για τη νέα Ένωση: “Μη γίνετε θυσία στο βωμό παροδικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων”

Βασιλική Θάνου. Πρὀεδρος Αρείου Πάγου

Κάλεσμα σε δικαστές και εισαγγελείς να μην προσχωρήσουν στη νεοϊδρυθείσα δικαστική Ένωση απευθύνουν 4 πρώην πρόεδροι των παλιών δικαστικών ενώσεων. “Μη γίνετε θυσία στο βωμό παροδικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων” τονίζουν στην ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωσή τους για τους “εμπνευστές” της νέας ένωσης.

“Η ισχύς εν τη ενώσει. Μόνο βλαπτικός μπορεί να είναι ο κατακερματισμός του κλάδου”, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι υπογράφοντες Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημήτρης Κυριτσάκης, Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος (πρώην πρόεδροι της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) και Βασίλειος Μαρκής (πρώην πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος).

Οι πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί εξαπολύουν επίθεση στους ιδρυτές της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων, με πρώτη υπογράφουσα του καταστατικού την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

“Θλίψη, ανησυχία για την ενότητα και περαιτέρω πορεία του δικαστικού και εισαγγελικού κλάδου και προβληματισμό για τη σκοπιμότητα και τους στόχους αυτού του εγχειρήματος προκαλεί η ίδρυση της νέας Ένωσης”, τονίζουν στην ανακοίνωση τους και συνεχίζουν: “Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους που προτίθενται να στελεχώσουν την υπό ίδρυση φερόμενη ένωση ότι η βασική αρχή ‘η ισχύς εν τη ενώσει’ τηρήθηκε ως κόρη οφθαλμού κατά το παρελθόν. Και ήταν αυτή που έφερε την Πολιτεία πλησίστια στα αιτήματα του κλάδου και την οδήγησαν να αποδεχτεί την οικονομική και θεσμική αναβάθμισή του”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!