Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς
[MonoNews]: Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

[MonoNews]: Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Δωρίδος – Ι, Κρόνος, 2018, 8 σελίδες βιβλίου, ψηφιακή εκτύπωση και παστέλ σε χαρτί, 30×21 εκ. Έργο του Μάρκου Καμπάνη από την έκθεση «Αστικό ίχνος». Εικαστική χαρτογράφηση ενός προαστίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) με θέμα «Πόλ(ε)ις», με πλούσιες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο, το Κεντρικό Κτήριο ΠΙΟΠ, τη Βιβλιοθήκη, αλλά και στο Δίκτυο Μουσείων του Ιδρύματος.

Ειδικότερα:

  • Ιστορικό Αρχείο

Την Παρασκευή 28/ 9 (ώρα 19:00) εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση του Μάρκου Καμπάνη, με τίτλο «Αστικό ίχνος». Εικαστική χαρτογράφηση ενός προαστίου. Πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη αποτέλεσαν βιομηχανικά ερείπια στον Ταύρο Αττικής, κυρίως στον άξονα της οδού Πειραιώς, και σημείο αναφοράς το πρώην βιομηχανικό κτίριο του ΠΙΟΠ που βρίσκεται στην περιοχή. Δεκαεπτά μεγάλα έργα με κάρβουνο και παστέλ σε χαρτί μεγάλων διαστάσεων αποτελούν όχι αναπαραστάσεις κτιρίων αλλά αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής και συναισθηματικής αντιμετώπισης από τον ζωγράφο σε αστικά τοπία που διατηρούν ψήγματα της προηγούμενης ζωής τους. Η εικαστική προσέγγιση δίνει την ευκαιρία για αναστοχασμό του παρελθόντος και την αφορμή για μια νέα ζωή.

Διάρκεια έκθεσης: 28 Σεπτεμβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη

*Στις 11 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τον καλλιτέχνη κατόπιν σχετικής κράτησης (ώρα 18:30).

Πειραιώς 260 -Ι, 2018, κάρβουνο, παστέλ σε χαρτί, 181×44 εκ. Έργο του Μάρκου Καμπάνη από την έκθεση «Αστικό ίχνος». Εικαστική χαρτογράφηση ενός προαστίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!