Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ποιοι υπαγορεύουν σήμερα την τιμή του πετρελαίου – Η «χρυσή» τριανδρία
[MonoNews]: Ποιοι υπαγορεύουν σήμερα την τιμή του πετρελαίου – Η «χρυσή» τριανδρία

[MonoNews]: Ποιοι υπαγορεύουν σήμερα την τιμή του πετρελαίου – Η «χρυσή» τριανδρία

Οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία παράγουν πλέον περισσότερο πετρέλαιο από όσο παράγουν όλες οι χώρες του ΟΠΕΚ. Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών έχει χάσει τον έλεγχο της πετρελαϊκής αγοράς που είχε κάποτε. Οι ενέργειες τριών ανδρών – των προέδρων Donald Trump και Vladimir Putin και του πρίγκιπα Mohammed Bin Salman – θα καθορίσουν την πορεία των τιμών του πετρελαίου από το 2019 και έπειτα. Ωστόσο, ο καθένας από αυτούς έχει διαφορετική σκοπιά για το θέμα.

Την ώρα που οι χώρες του ΟΠΕΚ αγωνίζονται να βρουν κοινή γραμμή, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία κυριαρχούν στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου. Μαζί παράγουν περισσότερο πετρέλαιο από τα 15 μέλη του ΟΠΕΚ. Και οι τρεις αντλούν πετρέλαιο με ρυθμούς ρεκόρ και ο καθένας τους μπορεί να αυξήσει εκ νέου την παραγωγή το επόμενο έτος, αν και δεν είναι βέβαιο αν θα επιλέξουν όλοι την ίδια πολιτική.

Τα μεγάλα «θηρία»

Το κατά πόσο η παραγωγή πετρελαίου από τις τρεις χώρες θα συνεχίσει να ξεπερνά την παραγωγή του ΟΠΕΚ, θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις και τις ενέργειες των Trump, Putin και Bin Salman.

Ήταν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία που οδήγησαν τον Ιούνιο τις χώρες του ΟΠΕΚ να χαλαρώσουν του περιορισμούς παραγωγής πετρελαίου που είχαν τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!