Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: PIF: Ο ρόλος του νέου φορέα στο φάρμακο και οι «κόκκινες γραμμές» που θέτει
[MonoNews]: PIF: Ο ρόλος του νέου φορέα στο φάρμακο και οι «κόκκινες γραμμές» που θέτει

[MonoNews]: PIF: Ο ρόλος του νέου φορέα στο φάρμακο και οι «κόκκινες γραμμές» που θέτει

Από αριστερά Ελένη Χουλιάρα (γραμματέας ΔΣ), Άκης Αποστολίδης (μέλος ΔΣ), Μάκης Παπαταξιάρχης (πρόεδρος ΔΣ), Χρήστος Δάκας (αντιπρόεδρος ΔΣ), Γιάννης Βλόντζος (μέλος ΔΣ) και Σπύρος Φιλιώτης (ταμίας ΔΣ)

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο χώρο του φαρμάκου με την προ μηνός θεσμοθέτηση του PhRMA Innovation Forum (PIF), το οποίο έρχεται να ενισχύσει τη φωνή της καινοτομίας στον κλάδο. Στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ως θεσμικός πλέον φορέας, τα μέλη του ΔΣ του ξεκαθάρισαν το ρόλο του και τοποθετήθηκαν σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.

Εκπροσωπώντας 23 ηγέτιδες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης (άλλες 6 βρίσκονται προ των πυλών), το PIF αποτελεί τον τρίτο θεσμικό φορέα του φαρμακευτικού κλάδου που μπαίνει στο διάλογο με το υπουργείο Υγείας, μαζί με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

«Το PhRMA Innovation Forum ξεκινά τη νέα διαδρομή του με επίσημο τρόπο, θωρακίζοντας, οριοθετώντας και παράλληλα προσδιορίζοντας την προετοιμασία για το μέλλον. Η επικείμενη έξοδος από τα Μνημόνια και η προετοιμασία της επόμενης μέρας, μας βρίσκουν θεσμικούς συνομιλητές, συνεργάτες, συνοδοιπόρους και συνδιαμορφωτές των λύσεων και των προτάσεων που θα περιγράψουν το αφήγημα του αύριο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΔΣ του PIF, κος Μάκης Παπαταξιάρχης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αντιπαλότητας μεταξύ του PIF και του ΣΦΕΕ, ο οποίος απαρτίζεται από 36 διεθνείς εταιρίες και 28 ελληνικές, και υπό του οποίου την «ομπρέλα» τελεί, ωστόσο το Forum διαθέτει μεγαλύτερη ευκινησία, η οποία μπορεί να εγγυηθεί την ταχύτερη εξεύρεση του σημείου ισορροπίας μεταξύ των επιμέρους αιτημάτων και αναγκών των μελών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!