Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ποια είναι η μετοχή που έχει κάνει επικό ράλι ανόδου… 10.212,5% το τελευταίο δεκάμηνο
[MonoNews]: Ποια είναι η μετοχή που έχει κάνει επικό ράλι ανόδου… 10.212,5% το τελευταίο δεκάμηνο

[MonoNews]: Ποια είναι η μετοχή που έχει κάνει επικό ράλι ανόδου… 10.212,5% το τελευταίο δεκάμηνο

Τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στη χρηματιστηριακή παραζάλη του 1999 μοιάζουν σαν παιδική ποδηλατάδα στην προκυμαία, αν συγκριθούν με τη σημερινή, διαστημική πτήση που καταγράφει η μετοχή της εταιρίας «Τζιρακιάν». Μέσα στο διάστημα των τελευταίων δέκα μηνών το «χαρτί» της εισηγμένης επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στη βιομηχανική παραγωγή σωλήνων παντός τύπου, έχει κάνει ένα επικό ράλι ανόδου… 10.212,5%. Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι πραγματικό. Μάλιστα από την αρχή της εφετινής χρονιάς, η μετοχή τρέχει με κέρδη… 3.650%. Oι εκτυφλωτικές αυτές αποδόσεις αφήνουν έτη φωτός πίσω, όλες τις άλλες 169 κοινές μετοχές εταιριών, που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στον ελληνικό «ναό» του χρήματος. Πρόκειται για αποδόσεις που καταφανέστατα συνιστούν το ακραίο ποθούμενο για τον οποιονδήποτε παίκτη της χρηματιστηριακής αγοράς. Έστω κι αν στην προκειμένη περίπτωση η διάχυση των κερδών είναι πρακτικά ανέφικτη, λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης εμπορευσιμότητας, αλλά και εξ αιτίας της πολύ χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Η «Σωληνουργεία Τζιρακιάν Προφίλ» όπως είναι το πλήρες όνομά της ιδρύθηκε το 1964, με τον Λιμπαρέτ Tακβόρ Τζιρακιάν, από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της ελληνικής μεταλλουργίας, να είναι ο φυσικός της ηγέτης μέχρι και το 2013, όταν έφυγε από τη ζωή. Η εταιρία μπήκε στο χρηματιστήριο το 1990, που ήταν κι αυτή μια χρονιά μεγάλης «φούσκας» για τις μετοχές .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!