Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Σε ποια εταιρεία δουλεύουν για 4 μέρες και πληρώνονται για 5: Πώς «παρήγαγε» αφοσιωμένους και ικανοποιημένους υπαλλήλους
[MonoNews]: Σε ποια εταιρεία δουλεύουν για 4 μέρες και πληρώνονται για 5: Πώς «παρήγαγε» αφοσιωμένους και ικανοποιημένους υπαλλήλους

[MonoNews]: Σε ποια εταιρεία δουλεύουν για 4 μέρες και πληρώνονται για 5: Πώς «παρήγαγε» αφοσιωμένους και ικανοποιημένους υπαλλήλους

Ένα πρωτοποριακό μοντέλο εργασίας εισήγαγε εταιρεία της Ν. Ζηλανδίας, με στόχο την αποδοτικότερη εργασία των υπαλλήλων της. Το μοντέλο που δοκιμάστηκε για 6 εβδομάδες όριζε ότι οι υπάλληλοι θα εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και θα πληρώνονται για πέντε.

Η εταιρεία τούς ανήγγειλε επίσης ότι, αν επιτύχει το μοντέλο αυτό, θα το υιοθετήσει. Όπερ και εγένετο.

Πρόκειται για την Perpetual Guardian, μια εταιρεία διαχείρισης κληροδοτημάτων, η οποία με το εγχείρημα αυτό γίνεται η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας που αποπειράται να δημιουργήσει έναν «πλέον ταιριαστό στον 21ο αιώνα» τόπο εργασίας, προσφέροντας στους υπαλλήλους της μια σχεδόν απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή.

Οι Νεοζηλανδοί εργάζονται κατά μέσον όρο 1.752 ώρες το χρόνο, δηλαδή βρίσκονται πολύ κοντά στον μέσο όρο των ωρών εργασίας των εργαζομένων στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με την Guardian.

Ο Τζάροντ Χάαρ, καθηγητής διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ωκλαντ, διαπίστωσε ότι η ικανοποίηση τόσο στην εργασία όσο και στην προσωπική ζωή έχει αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους και την απολαμβάνουν περισσότερο από ό, τι πριν. Παράλληλα, τα επίπεδα άγχους μειώθηκαν, ενώ αυξήθηκε η αφοσίωση απέναντι στη δουλειά.

Σύμφωνα με έρευνα, οι μειωμένες ώρες εργασίας με την ίδια αμοιβή, αύξησαν το ζήτημα ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής κατά 24%, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους και ενισχύοντας την αφοσίωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!