Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Παυλόπουλος προς Σκόπια: Χονδροειδής προπαγάνδα να αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας
[MonoNews]: Παυλόπουλος προς Σκόπια: Χονδροειδής προπαγάνδα να αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας

[MonoNews]: Παυλόπουλος προς Σκόπια: Χονδροειδής προπαγάνδα να αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ξεκάθαρο μήνυμα απέστειλε στα Σκόπια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας πως είναι αδιανόητη μια λύση στο θέμα της ονομασίας χωρίς πρώτα να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και θέτοντας ως επιπρόσθετο όρο την απαλοιφή κάθε αλυτρωτικού στοιχείου.

«Λέμε στη γειτονική μας χώρα ότι είμαστε εδώ να βρούμε τη λύση που θα μας συνδέσει. Όμως η λύση αυτή σημαίνει, πρώτον ως προς το όνομα που θα επιλεγεί ότι πρέπει να υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις οι οποίες αποκλείουν αλυτρωτικές τάσεις και δεύτερον απαιτείται προηγουμένως αναθεώρηση του Συντάγματός τους -όρος απαράβατος- γιατί χωρίς αυτή την αναθεώρηση οποιαδήποτε λύση και συμφωνία θα ήταν αντίθετη με το ίδιο το νομικό καθεστώς της γειτονικής μας χώρας και κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο!», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος σε ομιλία του στον Δήμο Παιονίας χαρακτήρισε «χονδροειδή προπαγάνδα» οποιαδήποτε άποψη αμφισβητεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Η σπουδαία νίκη στο Σκρα, αλλά και όλοι οι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, από την μια πλευρά τεκμηρίωσαν, οριστικώς και αμαχήτως, την ελληνικότητα της Μακεδονίας και, από την άλλη, γελοιοποίησαν κάθε χονδροειδή περί του αντιθέτου προπαγάνδα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Κλειστές» οι τράπεζες για τον Χρήστο Καλογρίτσα: Στις 26 Μαΐου το σχέδιο ρύθμισης δανείων
Διαδοχικές συναντήσεις Νουί-τραπεζιτών – Οι συστάσεις και οι στόχοι
Νέα επιχειρηματική κίνηση για τον Σάκη Ρουβά – Η συνάντησή του με τραπεζίτες και επενδυτές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!