Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Πάτρα: Φόβος στους κατοίκους για τον αμίαντο που περιείχε το κτήριο που κατέρρευσε στο λιμάνι
[MonoNews]: Πάτρα: Φόβος στους κατοίκους για τον αμίαντο που περιείχε το κτήριο που κατέρρευσε στο λιμάνι

[MonoNews]: Πάτρα: Φόβος στους κατοίκους για τον αμίαντο που περιείχε το κτήριο που κατέρρευσε στο λιμάνι

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες στην Πάτρα η κατάρρευση της στέγης του παλαιού κτηρίου του λιμανιού, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας Αλγερινός. Και αυτό καθώς η στέγη εμπεριείχε αμίαντο, ένα υλικό που είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Δεκάδες πολίτες ρωτούσαν αναστατωμένοι εάν το σύννεφο σκόνης που σηκώθηκε κατά τη κατάρρευση του κτιρίου και κάλυψε τη περιοχή περιείχε αμίαντο και κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του. Άλλωστε, αρκετοί από αυτούς έσπευσαν στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει.

Γνωστό το πρόβλημα με το ακίνητο

«Το ακίνητο που κατέρρευσε στο βόρειο λιμάνι είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, είχε περιφραχθεί και είχε σήμανση ότι ο χώρος είναι ετοιμόρροπος και δεν πρέπει να προσεγγίζεται από πολίτες», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), Νίκος Κοντοές.

«Το τραγικό γεγονός της κατάρρευσης του ακινήτου, που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, έγινε λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τη μειοδότρια εταιρεία, για την κατεδάφισή του» ανέφερε ο κ. Κοντοές. Παρότι το ακίνητο-αποθήκη δεν ανήκε πια στη χερσαία ζώνη του λιμένα, με βάση την πρόσφατη απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο ΟΛΠΑ είχε αναλάβει να το κατεδαφίσει και να παραδώσει το χώρο στην πόλη, διευκρινίζει ο πρόεδρος του οργανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!