Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Πάσχα: Τι ποσοστό αγγίζουν οι πληρότητες και ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
[MonoNews]: Πάσχα: Τι ποσοστό αγγίζουν οι πληρότητες και ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

[MonoNews]: Πάσχα: Τι ποσοστό αγγίζουν οι πληρότητες και ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Βρισκόμαστε εν αναμονή του Πάσχα και οι ξενοδόχοι προετοιμάζονται για το νέο τουριστικό ρεύμα που αναμένεται να κατακλύσει ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, οι προορισμοί θα είναι «δύο ταχυτήτων», δηλαδή αναμένεται ελαφρά αύξηση στις πάγια δημοφιλείς περιοχές αλλά πτώση σε άλλες, κυρίως ηπειρωτικές.

Τα παραπάνω αποτυπώνονται από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ξενοδόχοι με βάση τις προκρατήσεις.

«Βασίλισσα» στέφεται και πάλι η Κέρκυρα όπου το ενδιαφέρον των τουριστών είναι μεγάλο, ενώ εξίσου υψηλή κίνηση αναμένεται και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.

Στην Αίγινα οι κρατήσεις αγγίζουν το 80 – 90% των διαθέσιμων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και στην Ύδρα οι πληρότητες, αλλά μόνο για ένα τριήμερο, θα φθάσουν σχεδόν το 100%.

Με μεγάλο ποσοστό πληρότητας «κινείται» και η Σκιάθος αλλά και η Νάξος. Στη Σκιάθο, θα λειτουργήσουν περισσότερες μονάδες φέτος, όπως και στη Νάξο. Σε Σαντορίνη και Μύκονο οι πληρότητες αναμένεται να αγγίξουν το 70 – 80%.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα, ικανοποιητικό αναμένεται να είναι το τουριστικό ρεύμα στην Αρκαδία, στην Αχαΐα, στη Λαμία, αλλά και σε περιφερειακά ξενοδοχεία στις Σέρρες – όχι όμως και εντός πόλης.

Απογοητευτικές είναι οι μέχρι τώρα επιδόσεις – βάσει κρατήσεων – στις περιοχές της Λάρισας της Θάσου, της Δράμας, της Ημαθίας, της Κω και των Καλαβρύτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!