Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [MonoNews]: Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας
[MonoNews]: Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας

[MonoNews]: Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας

Σημαντικό πλήγμα για τον Εμανουέλ Μακρόν και την κυβέρνησή του, καθώς παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας, Σιλβί Γκουλάρντ, που αποτέλεσε φυσικά επιλογή του.

Μετά την εξέλιξη της έρευνας που γίνεται εις βάρος της, για κατάχρηση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η απόφασή της ήταν μονόδρομος. Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι μόλις πριν από έναν μήνα ανέλαβε τα καθήκοντά της, ζήτησε να μην την θεωρούν πλέον μέλος της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έχει εστιάσει στο κόμμα MoDem, στο οποίο ήταν ευρωβουλευτής η Γκουλάρντ, για την πρόσληψη βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, η ίδια, σχολιάζοντας το γεγονός, αποκάλεσε την παραίτησή της, «κίνηση καλής πίστης».  Όπως είναι φυσικό, η έρευνα που γίνεται σε βάρος της, «χαλάει» την εικόνα τόσο του Μακρόν, όσο και του κόμματός του.

«Η Άμυνα είναι ένα απαιτητικό χαρτοφυλάκιο. Οι τιμημένες Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα πρέπει να ανακατεύονται σε διενέξεις που δεν σχετίζονται με τις ίδιες».

Βέβαια, η εύλογη απορία που γεννάται, πλέον, σύμφωνα και με τους Financial Times, είναι το πόσο αξιόπιστοι μπορεί να είναι οι υπόλοιποι υπουργοί του κόμματος MoDem του Φρανσουά Μπαϊρού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!