Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Παράταση στη συγχώνευση Vodafone-Cyta: Επιπλέον ερωτήματα θέτει η ΕΕΤΤ
[MonoNews]: Παράταση στη συγχώνευση Vodafone-Cyta: Επιπλέον ερωτήματα θέτει η ΕΕΤΤ

[MonoNews]: Παράταση στη συγχώνευση Vodafone-Cyta: Επιπλέον ερωτήματα θέτει η ΕΕΤΤ

Cyta

Να εξετάσει διεξοδικότερα αν η εξαγορά της Cyta Ελλάδος από την Vodafone επηρεάζει τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες αποφάσισε η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Με βάση τη σχετική νομοθεσία αυτό σημαίνει ότι ξεκινά ακόμα ένα τρίμηνο εντός του οποίου η ΕΕΤΤ θα απευθύνει επιπλέον ερωτήματα στη Vodafone, προκειμένου να αποφασίσει τελικά αν θα δώσει την έγκρισή της για να προχωρήσει η συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της στους ενδιαφερόμενους ενώ αναμενόταν ότι τις μέρες αυτές, με τη λήξη του πρώτου τριμήνου που είχε στη διάθεσή της, θα έδινε το «πράσινο φως» καθώς η εκτίμηση που κυριαρχεί στην τηλεπικοινωνιακή αγορά είναι ότι από την εξαγορά αυτή δεν επηρεάζεται ουσιωδώς ο ανταγωνισμός.

Η καθυστέρηση που προκαλείται στην συγχώνευση Vodafone-Cyta (η πρώτη θα καταβάλει 118 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της δεύτερης) έχει προκαλέσει δυσφορία στα στελέχη των δύο εταιρειών.

Η παραπάνω εξέλιξη όμως ενέχει και άλλη διάσταση στην παρούσα συγκυρία. Αν τώρα η ΕΕΤΤ δυσκολεύεται να δώσει την έγκρισή της για να περιοριστούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι από πέντε σε τέσσερις, τι θα πράξει αν οι τράπεζες που διενεργούν διαδικασία για την πώληση της Forthnet, καταλήξουν ότι η πλέον συμφέρουσα προσφορά είναι αυτή των Vodafone – Wind, κάτι που θα οδηγήσει στον περιορισμό των παρόχων από τέσσερις σε τρεις (εφόσον θα έχει προηγηθεί το πράσινο φως για την εξαγορά της Cyta).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!