Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Το παρασκήνιο της παραίτησης Τόσκα – Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου
[MonoNews]: Το παρασκήνιο της παραίτησης Τόσκα – Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

[MonoNews]: Το παρασκήνιο της παραίτησης Τόσκα – Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

Η παραίτηση του Νίκου Τόσκα με δύο εβδομάδες καθυστέρηση, έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική αποτελεί την άκρη του νήματος μιας διαδικασίας που ακολουθεί και αφορά στις απομακρύνεις αξιωματούχων που υπηρετούν σε νευραλγικά πόστα.

Πηγές από το Μαξίμου μαρτυρούν τον αναβρασμό που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι προσεχώς θα γίνουν και άλλες «καρατομήσεις» σε υπηρεσιακό και κυβερνητικό επίπεδο. Οι συγκεκριμένες αλλαγές θα οδηγήσουν στον επικείμενο ανασχηματισμό ο οποίος αναμένεται για μετά τον 15αυγουστο, λίγο πριν τη ΔΕΘ.

Όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέστρεφε εσπευσμένα από την Βοσνία τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου, είχε δύο επιλογές, βάσει και με τα όσα είχε συζητήσει με τους συνεργάτες του.

Πρώτον, να μην καταλογίσει ευθύνες και δεύτερον να προχωρήσει σε απομακρύνσεις.

Σε πρώτη φάση, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την πρώτη οδό, η οποία πολιτικά ήταν πιο εύκολη, ωστόσο προκάλεσε δημόσια κατακραυγή και απεδείχθη επικοινωνιακά – το λιγότερο – λανθασμένη.

Με το πέρασμα των ημερών και ενώ ο κατάλογος των θυμάτων μάκραινε αλλά και εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών που αποκαλύφθηκαν, η πίεση αυξανόταν τόσο από το εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και από την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε να στρέφεται στο σχέδιο Β, της πολιτικής των καρατομήσεων. Τόσο η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης όσο και η ομιλία του περί απόδοσης ευθυνών, αποτύπωσε τη μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το κλίμα για τον Νίκο Τόσκα μετά και από την συνέντευξη Τύπου – παρωδία που παραχώρησε ήταν ιδιαιτέρως βαρύ τόσο μέσα στην κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνσή του από το υπουργείο, από τη στιγμή μάλιστα που ο Νίκος Τόσκας δεν εμφανιζόταν να έχει περαιτέρω πολιτικές βλέψεις ή φιλοδοξίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!