Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Παραλήρημα Ερντογάν: Αμφισβητεί την κυπριακή σημαία
[MonoNews]: Παραλήρημα Ερντογάν: Αμφισβητεί την κυπριακή σημαία

[MonoNews]: Παραλήρημα Ερντογάν: Αμφισβητεί την κυπριακή σημαία

Σε ένα παραλήρημα δίχως τέλος φαίνεται πως επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά τις απειλές του προς την ΕΕ ότι θα αφήσει 3 εκατ. Σύριους μετανάστες να πλημμυρίσουν την Ευρώπη, τώρα αμφισβητεί ανοιχτά την κυπριακή σημαία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στην Κύπρο έχει χυθεί πολύ αίμα Τούρκων ηρώων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στην 7η Σύνοδο του Βοσπόρου έθεσε ζήτημα εσκεμμένων καθυστερήσεων ως προς την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος επισημαίνοντας ότι η Λευκωσία υπερβαίνει κάθε όριο λαμβάνοντας μέρος στις Συνόδους της ΕΕ με τη συγκεκριμένη σημαία.

«Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται, έρχονται στις συνόδους της ΕΕ με την σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί. Κατ’ αρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εδώ υπάρχει μια  “ΤΔΒΚ”. Εσύ είσαι διοίκηση νοτίου Κύπρου. Στον Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία. Αυτό είναι ασέβεια» είπε ο Ερντογάν, θέτοντας ζήτημα ακόμα και για τις συνόδους της ΕΕ, όπου υπάρχει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου αποκαλείται «ψευδοκράτος».

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν αρκέστηκε μόνο στα σύμβολα. Υποστήριξε ότι στην Κύπρο υπάρχει αίμα Τούρκων ηρώων και έτσι η Άγκυρα δεν μπορεί να συναινέσει στην παραχώρηση της εδαφικής κυριαρχίας εξ’ ολοκλήρου στους Ελληνοκυπρίους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!