Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Π. Παναγιωτόπουλος (ΣΕΕΗΤ): «Άλλο ατμός, άλλο καπνός. Η κυβέρνηση πρέπει να το καταλάβει αυτό…»
[MonoNews]: Π. Παναγιωτόπουλος (ΣΕΕΗΤ): «Άλλο ατμός, άλλο καπνός. Η κυβέρνηση πρέπει να το καταλάβει αυτό…»

[MonoNews]: Π. Παναγιωτόπουλος (ΣΕΕΗΤ): «Άλλο ατμός, άλλο καπνός. Η κυβέρνηση πρέπει να το καταλάβει αυτό…»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ), Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατηγορώντας την ηγεσία του για εμπαιγμό των χιλιάδων επαγγελματιών του Συνδέσμου και παραλογισμό στον τρόπο αντιμετώπισης των υγρών προϊόντων ατμίσματος στην χώρα, κόντρα σε ότι ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο. «Δεν μπορεί από τη μια στιγμή να μας καθησυχάζουν και την άλλη στιγμή, να εκδίδουν εγκύκλιους που εντάσσουν το άτμισμα μη νικοτινούχων προϊόντων στις ίδιες απαγορευτικές διατάξεις με το κάπνισμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιωτόπουλος στην ομιλία που απεύθυνε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις δυο εγκυκλίους, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα σε έναν κλάδο που δραστηριοποιούνται 2.000 μικρομεσαίοι επαγγελματίες και περίπου 10.000 εργαζόμενοι, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να θεσμοθετείται ένα τόσο αυστηρό πλαίσιο, όσο πουθενά στον κόσμο.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί στην Ελλάδα εξισώνεται το άτμισμα με το κάπνισμα, όταν πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει απαγόρευση των μη νικοτούχων υγρών προϊόντων. Η οδηγία της ΕΕ δεν μας επιφυλάσσει την ίδια αντιμετώπιση με νέα καπνικά. Δε μας επιβάλλει αδειοδότηση, προειδοποιήσεις κτλ.», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος άφησε σαφείς αιχμές και για την στάση της κυβέρνησης, απέναντι στις καπνοβιομηχανίες, τις οποίες όπως είπε επιβραβεύει για τις επενδύσεις που κάνουν στα νέα προϊόντα καπνού που αποδεδειγμένα οδηγούν στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!