Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Και πάλι μισόλογα: Φταίω στο ποσοστό που μου αναλογεί, λέει ο Σπίρτζης για τη φονική πυρκαγιά
[MonoNews]: Και πάλι μισόλογα: Φταίω στο ποσοστό που μου αναλογεί, λέει ο Σπίρτζης για τη φονική πυρκαγιά

[MonoNews]: Και πάλι μισόλογα: Φταίω στο ποσοστό που μου αναλογεί, λέει ο Σπίρτζης για τη φονική πυρκαγιά

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Φταίω, αφού δεν ολοκλήρωσα τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό» δηλώνει ο υπουργός Υοδομών Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Κι αυτός δεν ξεφεύγει από την κυβερνητική πεπατημένη λέγοντας ότι τα εννέα χρόνια των μνημονίων ευθύνονται για το γεγονός ότι οι υπηρεσίες δεν είναι επαρκώς στελεχωμένες.

«Ξέρω τον μηχανισμό που έχω στα χέρια μου και προσπαθώ να τον αλλάξω, μέσα όμως από δεσμεύσεις που κληρονόμησα» δηλώνει στον Real FM.

Αναφερόμενος στην ανάληψη πολιτικής ευθύνης ο κ. Σπίρτζης, σημείωσε: «Φταίω, αφού δεν ολοκλήρωσα τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, αφού η μάντρα είναι ακόμα εκεί, αφού τελειώνουμε το μνημόνιο 21 Αυγούστου αλλά δεν έχουμε κάνει προσλήψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Φταίω και εγώ στο ποσοστό που μου αναλογεί. Αλλά δεν θα πούμε σε ποιο ποσοστό, αυτό θα το κρίνει ο πολίτης που ψηφίζει και εάν δεν πάει κάτι καλά στην επιχειρησιακή ετοιμότητα θα διερευνηθεί.

» Είναι προφανές και το ξέρουν όλοι ότι εκτός από το πολεοδομικό χάος που είχε η περιοχή υπήρχαν ταυτόχρονα πολλές εστίες φωτιάς στην Αττική. Υπήρχαν κάτι παραπάνω από ακραία φαινόμενα και στις δύο φωτιές και στην Κινέτα που δεν είχαμε ούτε τραυματία. Οι συνθήκες εκείνη την ώρα ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν να επιχειρήσουν αεροπλάνα στην πρώτη στιγμή, οι άνεμοι ήταν απίστευτης έντασης, πέρασε η φωτιά την Μαραθώνος και μετά έγινε η τραγωδία».

«Κανείς από εμάς ποτέ δεν προσπάθησε να βρει μία δικαιολογία για να καλύψει ένα κενό, μία έλλειψη ή οτιδήποτε άλλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!