Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Πακέτο τριών ρυθμίσεων: Τι έρχεται σε εφορία, ταμεία και δήμους
[MonoNews]: Πακέτο τριών ρυθμίσεων: Τι έρχεται σε εφορία, ταμεία και δήμους

[MonoNews]: Πακέτο τριών ρυθμίσεων: Τι έρχεται σε εφορία, ταμεία και δήμους

Τρεις ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή από την κυβέρνηση. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, με θέμα το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ που κατατίθεται αύριο στη Βουλή.

Για άλλη μια φορά η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου παρουσίασε τη ρύθμιση οφειλών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, επισημαίνοντας ότι η βασική οφειλή περιορίζεται μεσοσταθμικά κατά 65% μετά τον επανυπολογισμό της βασικής οφειλής και του κουρέματος στις προσαυξήσεις και τους τόκους κατά 85%.

Μάλιστα επισήμανε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει εμπράκτως ότι στηρίζει όσους επλήγησαν από την κρίση, εκτιμώντας ότι από τη ρύθμιση θα ευνοηθούν 1,3 εκατ. ασφαλισμένοι που θα «κλείσουν» με τα προβλήματα και τα βάρη του παρελθόντος.

Η ρύθμιση θα παραμείνει ενεργή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και, μόλις δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο νόμος, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα και θα λαμβάνει αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, φέτος τα ταμεία θα έχουν όφελος περίπου 50 εκατ. ευρώ από τη ρύθμιση του 2019 και 160 εκατ. ευρώ το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!