Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Όταν ο Γιώργος Αποστολόπουλος κερδίζει μέσα σε τρεις μήνες 41,6% από τις μετοχές του… «Υγεία»
[MonoNews]: Όταν ο Γιώργος Αποστολόπουλος κερδίζει μέσα σε τρεις μήνες 41,6% από τις μετοχές του… «Υγεία»

[MonoNews]: Όταν ο Γιώργος Αποστολόπουλος κερδίζει μέσα σε τρεις μήνες 41,6% από τις μετοχές του… «Υγεία»

Γιώργος Αποστολόπουλος

Μπορεί η προσπάθεια… πολιορκίας του «Υγεία» από τον Γιώργο Αποστολόπουλο να «έπεσε πάνω σε τοίχο», αλλά ο επιχειρηματίας, ιδρυτής και βασικός μέτοχος του «Ιατρικού Αθηνών» δε βγήκε ζημιωμένος. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού μέσα σε τρείς μήνες μόνο, είναι σε θέση να μετράει υπεραξίες… 41,6% από το κατεχόμενο χαρτοφυλάκιο του 5,18% των μετοχών του ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Μάλιστα οι υπεραξίες αυτές μεταφράζονται σε περίπου 4,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κερδοφόρο αποτέλεσμα που προήλθε από τη ραγδαία ανατίμηση των μετοχών και τη δεσμευτική προσφορά εξαγοράς του «Υγεία» που είναι τώρα στο τραπέζι από το CVC Capital.

Αναμφίβολα, η κίνηση Αποστολόπουλου δεν στόχευε πρωτίστως στις χρηματιστηριακές υπεραξίες. Υποδήλωνε περισσότερο την στρατηγική παρουσία στη «νέα αρχιτεκτονική» που διαμορφώνεται στην ιδιωτική υγεία. Σε κάθε περίπτωση όμως , τα κέρδη από τις μετοχές δεν είναι διόλου αμελητέα. Έστω κι αν πρόκειται για λογιστική απεικόνιση του χαρτοφυλακίου, που δε φαίνεται να προορίζεται για πώληση, αλλά για «ειδική διαχείριση» ανάλογα με τις εξελίξεις.

Aντιλαμβανόμενος τα μηνύματα των καιρών που οδηγούν σε κινήσεις συγκέντρωσης του κλάδου, ο Γιώργος Αποστολόπουλος προχώρησε επιθετικά, στοχεύοντας τις μειοψηφίες του «Υγεία». Η πρόταση για 0,45 ευρώ ανά μετοχή που έγινε στις 24 Νοεμβρίου της περσινής χρονιάς ήταν μεν 30% πιο πάνω από το κλείσιμο της προηγούμενης μέρας, αλλά εξ αρχής φάνηκε ότι δε θα είχε τύχη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!