Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [MonoNews]: Ώρα μηδέν για την Καταλονία – O Ραχόι ανακοίνωσε εκλογές εντός εξαμήνου
[MonoNews]: Ώρα μηδέν για την Καταλονία – O Ραχόι ανακοίνωσε εκλογές εντός εξαμήνου

[MonoNews]: Ώρα μηδέν για την Καταλονία – O Ραχόι ανακοίνωσε εκλογές εντός εξαμήνου

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είπε ότι θα διαλύσει το καταλανικό κοινοβούλιο και θα προκηρύξει εκλογές στην Καραλονία εντός έξι μηνών.

Προηγήθηκε έκτακτη συνεδρίαση

Η ισπανική κυβέρνηση συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα για να αποφασίσει σχετικά με τις εξελίξεις στην Καταλονία. Η κυβέρνηση αναμενόταν να λάβει μέτρα για την ανάκτηση ελέγχου της περιοχής της Καταλονίας και την άρση της αυτονομίας της.

Την ίδια ώρα η Βαρκελώνη απειλεί να αποσχιστεί.

Το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο άρχισε το πρωί, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν θα τεθούν προς έγκριση στη Γερουσία. Η Μαδρίτη έχει την πλήρη στήριξη του βασιλιά Φελίπε και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λογικά, η Μαδρίτη αναμένεται να πάρει τον έλεγχο της περιφερειακής αστυνομίας, της Mossos d’Esquadra, της οποίας ο αρχηγός κατηγορήθηκε για ανταρσία γιατί δεν εμπόδισε το δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση την 1η Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του από το Οβιέδο, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος τόνισε για το ζήτημα: «H Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απαράδεκτη προσπάθεια απόσχισης ενός τμήματος της εθνικής της επικράτειας και θα την αντιμετωπίσει με τους νόμιμους δημοκρατικούς θεσμούς της, με σεβασμό στο Σύνταγμα μας, με βάση τις αξίες και τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην οποία ζούμε τα τελευταία 39χρόνια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!