Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Όμιλος Vivartia: Ολοκλήρωσε τη συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού
[MonoNews]: Όμιλος Vivartia: Ολοκλήρωσε τη συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού

[MonoNews]: Όμιλος Vivartia: Ολοκλήρωσε τη συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού

O Διευθύνων Σύμβουλος της MIG και Πρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Αθανάσιος Παπανικολάου

Ο Όμιλος Vivartia ανακοινώνει ότι τη Τετάρτη 27 Ιουνίου, 2018, υπεγράφησαν οι επιμέρους δανειακές συμβάσεις των εταιριών του. Κατά συνέπεια, υλοποιήθηκε η από 1ης Μαρτίου 2018 Συμφωνία Αναδιάρθρωσης συνολικού ποσού €373 εκ. μεταξύ του Ομίλου Vivartia και των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank Ergasias , Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς.

Οι βασικοί όροι της αναδιάρθρωσης είναι ιδιαιτέρως επωφελείς για τον Όμιλο, δεδομένου ότι επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, παράταση της λήξης των δανείων μέχρι τις 20/10/2024, καθώς επίσης και μείωση του κόστους δανεισμού του.

Συνεπακόλουθα και ως απόρροια της ανωτέρω Συμφωνίας, επιτυγχάνεται η βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου, με θετική μεταβολή του δείκτη ρευστότητας και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων του.

Η ολοκλήρωση της Συμφωνίας Αναδιάρθρωσης αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο Vivartia, κλείνοντας θετικά και αποτελεσματικά μια μακροχρόνια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου εντός και εκτός των Ελληνικών Συνόρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!