Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Όμιλος Κοπελoύζου: Γιατί θέλουμε το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
[MonoNews]: Όμιλος Κοπελoύζου: Γιατί θέλουμε το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

[MonoNews]: Όμιλος Κοπελoύζου: Γιατί θέλουμε το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Αεροδρόμιο

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του 30% των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πρόκειται να εκδηλώσει ο όμιλος Κοπελούζου εντός σύντομου χρονικού σιαστήματος, όταν το ΤΑΙΠΕΔ, ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πώληση του πακέτου. Την πρόθεση της εταιρείας να διεκδικήσει τις μετοχές του ΔΑΑ, εξέφρασε χθες στο περιθώριο της θεμελίωσης του αεροδρομίου Μακεδονία που ανήκει στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η κοινοπραξία Fraport-Slentel, ο κ. Χρήστος Κοπελούζος. Ο ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος (ο οποίος κινείται ιδιαίτερα δυναμικά ειδικά στην ενέργεια) ελέγχει ήδη το 5% των μετοχών του ΔΑΑ με το 40% να ανήκει στο Καναδικό Συνταξιοδοτικό fund PSP.

Στον όμιλο ανήκει επίσης το 16,6% % της Fraport Greece καθώς στις αρχές του χρόνου η Slentel πούλησε το 10% των μετοχών που κατείχε στο fund Marguerite.

Ο όμιλος Κοπελούζου στο παρελθόν είχε αναλάβει επίσης σε συνεργασία με την Fraport και το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης. Ομως ο όμιλος αποφάσισε να αποεπενδύσει.

Η πώληση του ΔΑΑ ήταν και παραμένει στενά συνδεδεμένη με την υπογραφή της 20ετούς παράτασης της σύμβασης παραχώρησης που λήγει το 2026.

Η επίμαχη συμφωνία «είχε μπει στο μικροσκόπιο» της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν, η οποία τελικά κατέληξε σε γενναία αναπροσαρμογή του τιμήματος, που θα φτάσει το 1,38 δισεκατομμύρια ευρώ από 600 εκ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί αρχικά (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!