Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: ΟΛΘ: Πώς θα κάνουμε τη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου
[MonoNews]: ΟΛΘ: Πώς θα κάνουμε τη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου

[MonoNews]: ΟΛΘ: Πώς θα κάνουμε τη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου

Τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδίου που θα καταστήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου ανέλυσε η νέα διοίκηση του ΟΛΘ στην παρθενική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 67% του Οργανισμού από την κοινοπραξία South East Gateway Thessaloniki.

Η νέα διοίκηση επεσήμανε πως σκοπεύει να προχωρήσει πιο γρήγορα από τα προβλεπόμενα τις επενδύσεις. Και αυτό, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης, όχι γιατί αποτελεί υποχρέωση αλλά γιατί είναι απαραίτητες για να γίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το μοναδικό μεγάλο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου, της ΝΑ Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Ο κ. Θεοφάνης σημείωσε ακόμη ότι η νέα διοίκηση συνάντησε δυσκολίες τις οποίες ωστόσο ξεπερνάει σταδιακά και τόνισε ότι ήδη επιτυγχάνονται μικρές νίκες όπως το ότι τρεις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες που είχαν διακόψει τις στοχευμένες τροφοδοτικές τους γραμμές στη Θεσσαλονίκη, επανακάμπτουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες με δικές τους υπηρεσίες.

Ακόμη τόνισε ότι ήδη παρατηρείται βελτίωση στην εξυπηρέτηση και τους χρόνους αναμονής. «Πέρσι τον Δεκέμβριο ο μέσος όρος αναμονής ήταν 150-170 ώρες κατά μέσο όρο. Σήμερα έχει πέσει στις 15 με 16 ώρες και αυτό χωρίς να έχουν αλλάξει οι υποδομές, απλά με καλύτερο μάνατζεμεντ και πιο σφικτή λειτουργία», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία South East Gateway Θεσσαλονίκη πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την πώληση του 67% του ΟΛΘ που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ καταβάλλοντας τίμημα 231,9 εκατ. και αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ μέσα σε διάρκεια επτά χρόνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!