Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: H Όλυμπος επενδύει στην αναπτυσσόμενη αγορά γιαούρτης της Ρουμανίας
[MonoNews]: H Όλυμπος επενδύει στην αναπτυσσόμενη αγορά γιαούρτης της Ρουμανίας

[MonoNews]: H Όλυμπος επενδύει στην αναπτυσσόμενη αγορά γιαούρτης της Ρουμανίας

Ως «διαμάντι» βλέπουν την αγορά γιαούρτης της Ρουμανίας οι γαλακτοκομικές βιομηχανίες, η οποία καταγράφει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Πέρυσι οι πωλήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων αυξήθηκαν 9,8% σε σύγκριση με το 2016. Σύμφωνα με μελέτη της Statista, οι πωλήσεις γιαούρτης και σκόνης γάλακτος εκτιμάται ότι θα αγγίξουν εφέτος τα 435 εκατ. δολ. ενώ η αγορά αναμένεται έως το 2021 να καταγράφει ετήσια ανάπτυξη 5,7%.

Αυτός είναι και ο λόγος που την περασμένη άνοιξη η γαλλική Danone κυκλοφόρησε στην αγορά της Ρουμανίας μια σειρά απλών γιαουρτιών σε γυάλινη συσκευασία, ενώ παράλληλα εμπλούτισε την υπάρχουσα γκάμα των προϊόντων γιαούρτης με νέες γεύσεις.

Η Danone είναι ηγέτης στη συγκεκριμένη κατηγορία στη Ρουμανία όπου ελέγχει μερίδιο 33% της αγοράς. Συγκεκριμένα, τα στελέχη της εκτιμούν πως υπάρχει περιθώριο για σημαντική αύξηση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης. Σήμερα η κατά κεφαλήν κατανάλωση γιαούρτης στη Ρουμανία είναι μόλις 6 κιλά το έτος, όταν οι Βούλγαροι καταναλώνουν 20 κιλά και οι Πολωνοί 14 κιλά ετησίως.

Σε αυτή την ανάπτυξη ποντάρει και η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, η θυγατρική εταιρεία της οποίας, η Fabrica de Lapte Braşov, ολοκλήρωσε πριν από λίγο διάστημα επένδυση 20 εκατ. ευρώ σε νέα γραμμή παραγωγής γιαούρτης στο εργοστάσιο της που βρίσκεται κοντά στο Brasov της Ρουμανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!