Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Νοσ. Έλενας Βενιζέλου: Το βακτήριο της χολέρας βρέθηκε ανάμεσα σε τρόφιμα
[MonoNews]: Νοσ. Έλενας Βενιζέλου: Το βακτήριο της χολέρας βρέθηκε ανάμεσα σε τρόφιμα

[MonoNews]: Νοσ. Έλενας Βενιζέλου: Το βακτήριο της χολέρας βρέθηκε ανάμεσα σε τρόφιμα

Το βακτήριο της χολέρας ανιχνεύθηκε στα πρώτα δείγματα από νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, στο υπόγειο της αποθήκης τροφίμων τρέχουν νερά εδώ και έξι μήνες και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Σωματείου και των εργαζομένων, η Διοίκηση δεν έχει αποκαταστήσει τη βλάβη, μέχρι και σήμερα.

Στο πλαίσιο καλλιέργειας δείγματος του νερού που τρέχει, από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, στα πρώτα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας, μίας βακτηριακής νόσου που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων.

Η νόσος συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής και μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο μέσα σε λίγες ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει επανειλημμένως αναφερθεί στην κακή κτιριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου (χαλασμένα κλιματιστικά που τρέχουν νερά, διαλυμένοι τοίχοι και μπάνια) και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία γυναικών, παιδιών και εργαζομένων βρίσκονται στο νοσοκομείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!