Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Nomura: 3+1 hot μέτωπα για την Ελλάδα τις επόμενες 100 ημέρες
[MonoNews]: Nomura: 3+1 hot μέτωπα για την Ελλάδα τις επόμενες 100 ημέρες

[MonoNews]: Nomura: 3+1 hot μέτωπα για την Ελλάδα τις επόμενες 100 ημέρες

Τα 3+1 μέτωπα τα οποία θα κρίνουν όχι μόνο τους επόμενους μήνες αλλά τα επόμενα χρόνια αναλύει η Nomura. Όπως αναφέρει ο οίκος, το δεύτερο τρίμηνο θα είναι κρίσιμο για τη Ελλάδα καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests για τις τράπεζες ενώ αναμένεται ακόμη η ολοκλήρωση των συζητήσεων για το χρέος και η απόφαση για το πλαίσιο εποπτείας της μεταμνημονιακής περιόδου. Αναλυτικά λοιπόν:

Η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση είναι ήδη σε εξέλιξη, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου, ενώ το Eurogroup της 21ης Ιουνίου θεωρείται το τελευταίο πιθανό χρονικό περιθώριο. Τα 88 προαπαιτούμενα περιγράφονται στην τελευταία έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν.

Η αξιολόγηση θα είναι κρίσιμη καθώς εκτός του ότι περιλαμβάνει «ακανθώδη» ζητήματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση του ενεργειακού τομέα, εμπεριέχει το ρίσκο, το ΔΝΤ να ζητήσει εφαρμογή φορολογικών μέτρων το 2019 (αντί του 2020), εάν τίθεται υπό αμφισβήτηση ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2019.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης θα οδηγήσει σε εκταμίευση μιας μεγάλης δόσης, ύψους 11,7 δισ. ευρώ, αναφέρει.

Το αξιόχρεο της Ελλάδας έχει ήδη αναβαθμιστεί από την S&P, τη Moody’s και τη Fitch εντός του έτους, ενώ όλοι οι οίκοι έχουν διατηρήσει θετικό outlook, παραπέμποντας σε περισσότερες αναβαθμίσεις στο άμεσο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!