Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Νόμιμη η δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγάλων ιδιωτών χορηγών των πολιτικών κομμάτων
[MonoNews]: Νόμιμη η δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγάλων ιδιωτών χορηγών των πολιτικών κομμάτων

[MonoNews]: Νόμιμη η δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγάλων ιδιωτών χορηγών των πολιτικών κομμάτων

Η δημοσιοποίηση της ταυτότητας των ιδιωτών χορηγών πολιτικών κομμάτων για ποσά άνω των 5.000 ευρώ είναι νόμιμη και δικαιολογείται από αποχρώντες λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Αυτό γνωμοδότησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά την άρνηση του ΚΚΕ να παραδώσει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής τους χρηματοδότες της για να αναρτηθούν βάσει του νόμου στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, η Αρχή έκρινε ότι η ανάρτηση των στοιχείων για χρονικό διάστημα 10 ετών παραβιάζει προφανώς την αρχή της αναλογικότητας και την αρχή της χρονικά πεπερασμένης διατήρησης των προσωπικών δεδομένων.

Κατά την κρίση της ανεξάρτητης Αρχής, η διατήρηση των δεδομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο χρόνια ενώ παράλληλα, έκρινε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτρέπονται αφενός το ενδεχόμενο δημιουργίας προφίλ σε βάρος κάποιου ατόμου, αφετέρου η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά τα στοιχεία μέσω μηχανών αναζήτησης.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είχε αρνηθεί να προσκομίσει στην Επιτροπή Ελέγχου τα πλήρη στοιχεία των ιδιωτών χρηματοδοτών του για δωρεές άνω των 5.000 ευρώ για το έτος 2015, προς ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Ως επιχείρημα προέβαλε ότι τα στοιχεία των χρηματοδοτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και βουλευτές του κόμματος μέσω της παροχής προς το κόμμα της βουλευτικής αποζημίωσής τους, είναι γνωστά στην Επιτροπή και βρίσκονται στη διάθεσή της οποτεδήποτε το ζητήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!