Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Νίκος Τόσκας: Τώρα βλέπει συνωμοσίες για τις φωτιές στον Κάλαμο
[MonoNews]: Νίκος Τόσκας: Τώρα βλέπει συνωμοσίες για τις φωτιές στον Κάλαμο

[MonoNews]: Νίκος Τόσκας: Τώρα βλέπει συνωμοσίες για τις φωτιές στον Κάλαμο

Δεν φτάνει που πιάστηκαν στον ύπνο και επί δυο ώρες οι φωτιές έκαιγαν μια ολόκληρη περιοχή στον Κάλαμο στην Αττική χωρίς να υπάρχει βοήθεια από εναέρια μέσα τώρα ζητάνε και τα ρέστα. Ο προκλητικός υπουργός Νίκος Τόσκας βλέπει όχι ανικανότητα αλλά «Σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου». Τουλάχιστον αυτό διαρρέουν μέσω του ΑΠΕ  παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες.

Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων πέντε έχουν πιο σοβαρές ζημιές. Τον αριθμό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος είπε ότι εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώνεις με 320 παιδιά (260 η μία και 60 η άλλη), ενώ κατήγγειλε τον συντονισμό της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι καθυστέρησαν πολύ να φτάσουν εναέρια μέσα.

Τι λένε στελέχη του υπουργείου

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη του υπουργείου , σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες  ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!