Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Νέος εφιάλτης!!! Θα δηλώνουμε τις χρυσές λίρες στις θυρίδες και … τα άλογα μας στο e-περουσιολόγιο
[MonoNews]: Νέος εφιάλτης!!! Θα δηλώνουμε τις χρυσές λίρες στις θυρίδες και … τα άλογα μας στο e-περουσιολόγιο

[MonoNews]: Νέος εφιάλτης!!! Θα δηλώνουμε τις χρυσές λίρες στις θυρίδες και … τα άλογα μας στο e-περουσιολόγιο

Έχετε πλάκες χρυσού; Κοσμήματα; Χρυσές λίρες; Άλογα στον… ιππόδρομο; Ε, λοιπόν, αυτά θα πρέπει να τα δηλώσετε στην εφορία με το e-περουσιολόγιο που θα έρθει στη ζωή των ελλήνων φορολογούμενων και προκαλεί φόβο αλλά και τρόμο.

Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εκτιμάται ότι μετά το καλοκαίρι του 2017 θα έχει στη διάθεσή της το e-περουσιολόγιο. Με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το έργο «υλοποίηση πλήρους ηλεκτρονικού περιουσιολογίου – e-Periousiologio» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ξεκινά η δημιουργία του. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 482.668 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Όπως προαναφέρθηκε, εκεί θα δηλώνονται τα πάντα. Τα πάντα! Από καταθέσεις και ομόλογα έως μετρητά, σπίτια, αυτοκίνητα και άλογα.

Τα δεδομένα που θα περιληφθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα διασταυρώνονται από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες με δεδομένα και από άλλες πηγές για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη τυχόν αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων και την κατάρτιση πλήρους εικόνας για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φυσικού και νομικού προσώπου.

Tomares, Spain One of 19 Roman amphoras containing around 600kg of bronze and silver coins dating from the 4th century,

Επιπλέον, μέσω της πρόσβασης που θα έχουν στα δεδομένα του περιουσιολογίου οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν να πραγματοποιούν διασταυρώσεις ανάμεσα στο ύψος των δηλούμενων εισοδημάτων και στην αξία των κατεχόμενων περιουσιών για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση των φορολογουμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!