Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Νεώριο Σύρου: Ξεπεράστηκε και ο «σκόπελος» του ΕΦΚΑ – Νέα συνάντηση τραπεζών με KPMG και ONEX
[MonoNews]: Νεώριο Σύρου: Ξεπεράστηκε και ο «σκόπελος» του ΕΦΚΑ – Νέα συνάντηση τραπεζών με KPMG και ONEX

[MonoNews]: Νεώριο Σύρου: Ξεπεράστηκε και ο «σκόπελος» του ΕΦΚΑ – Νέα συνάντηση τραπεζών με KPMG και ONEX

Ακόμη ένας «σκόπελος» στην υπόθεση διάσωσης του Νεωρίου ξεπεράστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες βρέθηκε λύση στο θέμα του ΕΦΚΑ, το οποίο προς στιγμήν φάνηκε να μπλοκάρει το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Σύρου. Ανώτατη κυβερνητική πηγή μιλώντας στο mononews.gr αναφέρει πως η ρύθμιση των οφειλών του Νεωρίου προς τον ΕΦΚΑ θα προχωρήσει με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού και δεν θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση, όπως αρχικά είχε σχεδιασθεί να γίνει. Η ιδέα της νομοθετικής ρύθμισης εγκαταλείφθηκε καθώς όπως σημειώνει η ίδια πηγή θα μπορούσε να θεωρηθεί κρατική ενίσχυση προς την επιχείρηση και θα συναντούσε τις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές του Νεωρίου προς τον ΕΦΚΑ ανέρχονται σε περίπου 18 εκατ. ευρώ και συζητείται να ρυθμιστούν σε έως 280 δόσεις.

Η διευθέτηση των οφειλών του ΕΦΚΑ ανοίγει το δρόμο για την οριστικοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάληψη των ηνίων από την εταιρεία Onex. Κύκλοι προσκείμενοι στην Onex τονίζουν πως το σχέδιο «κλείδωσε»» και αποκαλύπτουν πως μέσα στην μέρα θα υπάρξει νέα συνάντηση με τις τράπεζες και την KPMG, προκειμένου να συμφωνηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπογραφεί και η τελική συμφωνία, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί στο Πρωτοδικείου Σύρου προς έγκριση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!