Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq στην Wall Street, «πάρτι» λόγω Ντράγκι στα χρηματιστήρια της Ευρώπης
[MonoNews]: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq στην Wall Street, «πάρτι» λόγω Ντράγκι στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

[MonoNews]: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq στην Wall Street, «πάρτι» λόγω Ντράγκι στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Σε ακόμα έναν εντυπωσιακό ιστορικό ρεκόρ βρέθηκε με το τέλος των συνεδριάσεων στη Wall Street ο Nasdaq, ο οποίος συνέχισε να βλέπει τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών να υπεραποδίδουν, με χαρακτηριστικότερη τη μετοχή της Twitter, η οποία σημείωσε άνοδο 6,1%.

Αντίθετα, με πτώση έκλεισε για δεύτερη ημέρα ο Dow Jones, στον απόηχο των ανακοινώσεων των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.175,31 μονάδες, με πτώση 0,10%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.782,49 μονάδες, με άνοδο 0,25% ενώ ο Nasdaq στις 7.761,04 μονάδες, με άνοδο 0,85%.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η FED προχώρησε σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα προχωρήσει σε άλλες δύο αυξήσεις φέτος.

Σήμερα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως διατηρεί σταθερά το βασικό της επιτόκιο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το ύψος των αγορών ομολόγων που διενεργεί στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (30 δισ. ευρώ μηνιαίως), μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018. Μετά τον Σεπτέμβριο του 2018 (με την επιφύλαξη νέων εισερχόμενων στοιχείων για τον πληθωρισμό), το ύψος των μηνιαίων καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού θα μειωθεί σε 15 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2018, όπου θα λήξει το πρόγραμμα.

Το παραπάνω έφεραν κέρδη στα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!