Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Νέο ενδιαφέρον της Easy Jet για την εξαγορά της Alitalia
[MonoNews]: Νέο ενδιαφέρον της Easy Jet για την εξαγορά της Alitalia

[MonoNews]: Νέο ενδιαφέρον της Easy Jet για την εξαγορά της Alitalia

Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της εταιρείας χαμηλού κόστους EasyJet

Πρόταση ενδιαφέροντος για την απόκτηση της ιταλικής Alitalia, όταν η αεροπορική εταιρεία θα έχει πλέον αναδιαρθρωθεί, υπέβαλε η EasyJet, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αεροπορική εταιρεία του Στέλιου Χατζηιωάννου υπέβαλε «αναθεωρημένη πρόταση ενδιαφέροντος», ανέφερε ο αερομεταφορέας. Η Easyjet δρα στο πλαίσιο κοινοπραξίας και η κίνηση αυτή είναι στο πνεύμα της στρατηγικής της για την Ιταλία.

Η Alitalia, που στηρίζεται από το ιταλικό κράτος και αναζητά τη διάσωσή της, κήρυξε πτώχευση πριν από έναν χρόνο και από τότε βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αρκετούς επενδυτές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μερίδιο στην επιχείρηση. Το κράτος επέκτεινε την πτελική προθεσμία για να γίνουν προτάσεις και συμφώνησε να ενισχύσει με 300 εκατ. ευρώ την αεροπορική εταιρεία μέσω δανείου-γέφυρα για να τη διατηρήσει λειτουργική.

Η Deutsche Lufthansa AG, η EasyJet και η Cerberus Capital Management LP είναι ανάμεσα στις επιχειρήσεις πουέχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ενώ αυτή είναι η δεύτερη φορά σε μια δεκαετία που η Alitalia έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εταιρειών μετά από κήρυξη πτώχευσης.

ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!