Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: ΝΕΛ: Σε πλειστηριασμό για τρίτη φορά το Αίολος Κεντέρης I
[MonoNews]: ΝΕΛ: Σε πλειστηριασμό για τρίτη φορά το Αίολος Κεντέρης I

[MonoNews]: ΝΕΛ: Σε πλειστηριασμό για τρίτη φορά το Αίολος Κεντέρης I

Μία ακόμη προσπάθεια, την τρίτη κατά σειρά, για την πώληση μέσω πλειστηριασμού του ταχύπλοου ακτοπλοϊκού σκάφους «Αίολος Κεντέρης Ι» θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Τράπεζα Πειραιώς.

Το πλοίο, κατασκευής 2000, θα πουληθεί μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας στις 18 Ιουλίου 2018. Πρόκειται την τρίτη απόπειρα που πραγματοποιείται και ναυλομεσίτες εκτιμούν ότι μπορεί και αυτός ο πλειστηριασμός να είναι άγονος.

Κατά την δημοπρασία που έγινε τον Ιανουάριο 2018, η δανείστρια τράπεζα ζητούσε minimum 6,5 εκατ. ευρώ και δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Τον Απρίλιο η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά, ωστόσο και πάλι δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως επισημαίνουν τεχνικοί εμπειρογνώμονες, το πλοίο είναι παροπλισμένο επί επτά συναπτά έτη και οι τέσσερις μηχανές του δεν έχουν λειτουργήσει όλο αυτό το διάστημα. Για να επαναλειτουργήσει υπολογίζεται πως απαιτείται το ποσόν των 750.000 ευρώ για τη συντήρηση της καθεμίας μηχανής, ενώ επιπλέον δαπάνες απαιτούνται και για την ανακαίνιση των χώρων επιβατών, αλλά και για τον δεξαμενισμό του για να γίνουν εργασίες συντήρησης και βαφής του κύτους.

Το συγκεκριμένο πλοίο που ανήκε στη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου είχε κατασχεθεί από την Τράπεζα Πειραιώς έναντι απαιτήσεων της τάξης των 75 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πωλητές θα μειώσουν το τίμημα στα 5,4 εκατ. δολ.

Γ. Οικονόμου: Αποχωρεί από την αγορά των VLGC, πούλησε και τα 4 πλοία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!