Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Νέα «βόμβα» Ερντογάν για Κύπρο και Αιγαίο λίγο πριν από τις διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη
[MonoNews]: Νέα «βόμβα» Ερντογάν για Κύπρο και Αιγαίο λίγο πριν από τις διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη

[MonoNews]: Νέα «βόμβα» Ερντογάν για Κύπρο και Αιγαίο λίγο πριν από τις διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Λίγο πριν από την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που είναι προγραμματισμένη για τις 23 Σεπτεμβρίου και στην οποία θα υπάρξουν επαφές για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρίχνει νέα «βόμβα», δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με όλα τα μέσα.

Οι νέες απειλές ήλθαν μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, όπου δήλωσε ότι η Τουρκία θα προασπιστεί τα δικαιώματα Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο με όλα τα μέσα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν εξέτασε μια σειρά από θέματα, ανάμεσα στα οποία ήταν το Αιγαίο και η Κύπρος. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά και δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα αυτά με όλα τα μέσα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησαν σειρά θεμάτων, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για τον Κυπριακό. «Ας ευχηθούμε ότι οι εξελίξεις στη Νέα Υόρκη θα είναι τέτοιες που να βοηθήσουν, έτσι ώστε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος, εφόσον και ο Γενικός Γραμματέας κρίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης κατά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Αθήνα και Λευκωσία έχουν τη βούληση για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνομιλίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!