Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [MonoNews]: Νέα πρόκληση από τον τουρκικό Τύπο: Προτείνουν “μοντέλο Γιβραλτάρ” για τα Κατεχόμενα!
[MonoNews]: Νέα πρόκληση από τον τουρκικό Τύπο: Προτείνουν “μοντέλο Γιβραλτάρ” για τα Κατεχόμενα!

[MonoNews]: Νέα πρόκληση από τον τουρκικό Τύπο: Προτείνουν “μοντέλο Γιβραλτάρ” για τα Κατεχόμενα!

Με νέα πρόκληση επανέρχεται ο τουρκικός Τύπος, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, καθώς φαίνεται να έχει “πέσει στο τραπέζι” το “μοντέλο Γιβραλτάρ” για τα Κατεχόμενα.

Η εφημερίδα Χιουρριγιέτ πρότεινε σε σχετικό της δημοσίευμα γνώμης να εφαρμοστεί για την τουρκοκυπριακή πλευρά το “μοντέλο Γιβραλτάρ”, τόνιζοντας μάλιστα ότι “Στο Γιβραλτάρ υπάρχει μια αυτόνομη διακυβέρνηση. Κάθε τέσσερα χρόνια εκλέγει το δικό του κοινοβούλιο και ιδρύει την δική του κυβέρνηση”, ενώ επιπλέον υπενθυμίζει ότι σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και δικαιοσύνης το Γιβραλτάρ έχει καθεστώς αυτονομίας.

Όμως, αυτό που δεν έλαβε υπόψιν του το δημοσίευμα είναι το γεγονός ότι στη χερσόνησο του Γιβραλτάρ, πέρα από το υπουργικό συμβούλιο που διορίζεται από το εκλεγμένο κοινοβούλιο, υπάρχει και ένας κυβερνήτης που ορίζεται από το Βρετανικό Στέμμα, καθώς το “κρατίδιο” αποτελεί βρετανική υπερπόντια κτήση.

Η τουρκική εφημερίδα ακόμη συμπληρώνει ότι τα τελευταία χρόνια το καθεστώς του Γιβραλτάρ στο πεδίο του αθλητισμού έχει αναβαθμιστεί. Σήμερα, στο ποδόσφαιρο η εθνική ομάδα του βρίσκεται στον όμιλο της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το δημοσίευμα της Χιουρριγιέτ υποστηρίζει και ότι “Θα μπορούσαν να μελετηθούν διάφορα παραδείγματα. Το σημαντικό είναι να βρεθεί μια φόρμουλα που δεν θα αφήσει σε δύσκολη θέση την ΤΔΒΚ. Το μοντέλο Γιβραλτάρ είναι ένα από αυτά τα μοντέλα”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!