Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Νέα μελέτη για το IQOS
[MonoNews]: Νέα μελέτη για το IQOS

[MonoNews]: Νέα μελέτη για το IQOS

Θεαματικά ήταν τα αποτελέσματα μεγάλης κλινικής μελέτης για τη μείωση του κινδύνου για τον ανθρώπινο οργανισμό από τo «εναλλακτικό» τσιγάρο IQOS, σε σύγκριση με το κανονικό τσιγάρο, καθώς το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι, πράγματι, οι καπνιστές που αντικαθιστούν το τσιγάρο με IQOS εμφανίζουν πολύ λιγότερους κινδύνους για την υγεία τους.

Η Μελέτη Ανταπόκρισης στην Έκθεση (ERS) πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, σε ενήλικες που αντικατέστησαν το κάπνισμα τσιγάρου με τη συσκευή IQOS, σε σύγκριση με ενήλικες που συνέχισαν να καπνίζουν κανονικά. Η μελέτη παρακολούθησε 984 άτομα, εκ των οποίων τα 488 συνέχισαν να καπνίζουν τσιγάρο, ενώ τα άλλα 496 το αντικατέστησαν με το IQOS για έξι μήνες, και κατέγραψε στοιχεία για οκτώ σημεία κινδύνου που συνδέονται με το κάπνισμα. Από τα αποτελέσματα της μελέτης προέκυψε ότι, μετά από έξι μήνες χωρίς τσιγάρο, τα εν λόγω σημεία κινδύνου υποχωρούν.

Αυτό που διαπιστώθηκε εν τέλει ήταν ότι, πράγματι, στο δείγμα των χρηστών του IQOS οι καταγραφές για αυτά τα σημεία κινδύνου κινήθηκαν πτωτικά, με στατιστικά σημαντικές διαφορές σε πέντε από τα οκτώ σημεία, που συνδέονται με παθήσεις όπως οι καρδιοπάθειες και οι πνευμονοπάθειες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, πιθανότατα, μελέτη του είδους της, η οποία διεξήχθη από την Philip Morris International, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιστημονικής Αξιολόγησης της εταιρείας, που εδώ και επτά και πλέον χρόνια πραγματοποιεί διεξοδικές δοκιμές στο IQOS, υποστηρίζοντας ότι η αντικατάσταση του τσιγάρου με το IQOS, που δεν παράγει καπνό τσιγάρου, είναι πιθανό να παρουσιάζει μικρότερο κίνδυνο βλάβης συγκριτικά με τη συνέχιση της χρήσης του τσιγάρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!