Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Νέα διαδικασία για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας – Ηλεκτρονικά οι άδειες από τις πολεοδομίες – Τι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.
[MonoNews]: Νέα διαδικασία για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας – Ηλεκτρονικά οι άδειες από τις πολεοδομίες – Τι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

[MonoNews]: Νέα διαδικασία για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας – Ηλεκτρονικά οι άδειες από τις πολεοδομίες – Τι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

Antennas for mobile devices mounted on the building

Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Οικοδομικών Αδειών θα περάσει και η αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας με στόχο να αντιμετωπιστούν παθογένειες ετών που ταλαιπωρούν την τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Το πολυαναμενόμενο για την κινητή τηλεφωνία σχέδιο νόμου για τις άδειες των κεραιοσυστημάτων, το οποίο παρουσιάζει το mononews.gr, τίθεται τις επόμενες μέρες σε δημόσια διαβούλευση από την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, για να κατατεθεί στη συνέχεια προς ψήφιση στη Βουλή. Βασική του καινοτομία, όπως προωθείται από τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Βασίλη Μαγκλάρα, αποτελεί η έκδοση της έγκρισης δομικών κατασκευών κεραιών μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Οικοδομικών Αδειών του Ν.4495/2017.

Με άλλα λόγια η αναγκαία για την εγκατάσταση μιας κεραίας έγκριση της Πολεοδομίας (σήμερα Υπηρεσίες Δόμησης) θα χορηγείται μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Οικοδομικών Αδειών (ΗΣΟΑ) που έχει υλοποιήσει το ΤΕΕ (Τεχνική Επιμελητήριο Ελλάδος) για τις οικοδομικές άδειες. Σημειώνεται σχετικά ότι το e – άδειες (έκδοση οικοδομικών αδειών ηλεκτρονικά) αναμένεται να ενεργοποιηθεί σε δύο μήνες από τη στιγμή που θα υπογραφεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη η Υπουργική Απόφαση που εκκρεμεί.

Το εν λόγο νομοσχέδιο αφορά το σύνολο της διαδικασίας για τις άδειες των κεραιών και ουσιαστικά επιχειρείται να επιλυθούν ζητήματα που εκκρεμούν επί χρόνια, τουλάχιστον από τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, όταν θεσπίστηκε ότι η διαδικασία της αδειοδότησης θα διεκπεραιώνεται από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) χωρίς όμως να ακολουθήσουν οι συμπληρωματικές θεσμικές παρεμβάσεις (δευτερογενές δίκαιο των νόμων 4070/2012 και 4053/2012).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!