Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ναυάγιο Αγία Ζώνη ΙΙ: Πόσα έχουν δοθεί σε αποζημιώσεις ένα χρόνο μετά
[MonoNews]: Ναυάγιο Αγία Ζώνη ΙΙ: Πόσα έχουν δοθεί σε αποζημιώσεις ένα χρόνο μετά

[MonoNews]: Ναυάγιο Αγία Ζώνη ΙΙ: Πόσα έχουν δοθεί σε αποζημιώσεις ένα χρόνο μετά

Αποζημιώσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ κατέβαλε μέχρι και τα τέλη Αυγούστου το Ταμείο IOPC Funds σε πληγέντες από την ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ. Ένα χρόνο μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, το Διεθνές Κεφάλαιο Αποζημίωσης Ζημιών Ρύπανσης έχει λάβει συνολικά 232 αιτήματα αποζημιώσεων, οι οποίες ανέρχονται σε 80,65 εκατ. ευρώ και 175 χιλ. δολάρια. Έχει εγκρίνει τα 20 από αυτά ενώ μέχρι στιγμής έχει εξοφλήσει τα 12, τα οποία ανέρχονται σε 10,03 εκατ. ευρώ (βλ. πίνακα).

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Ταμείο, οι πρώτες πληρωμές έχουν γίνει σε εταιρείες που ανέλαβαν τον καθαρισμό των ακτών του Πειραιά και των Νοτίων Προαστίων της πρωτεύουσας καθώς και σε αλιείς και σε επαγγελματίες του τουρισμού.

Στην περίπτωση των αλιέων, η αξιολόγηση των αιτημάτων ήταν αρκετά πολύπλοκη τόσο λόγω διάφορων θεμάτων που σχετίζονταν με τον ΦΠΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν το επόμενο διάστημα.

Οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου συνεχίζουν να κάνουν επιτόπιες έρευνες στους αιτούντες αποζημίωση, να αξιολογούν τα αιτήματα και να συλλέγουν πληροφορίες από διάφορες πηγές. Εκτιμάται πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν και άλλα αιτήματα κατά κύριο λόγο από επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό αλλά και από επαγγελματίες αλιείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!