Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Μπορεί τελικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να σας βοηθήσει να εξικονομήσετε χρήματα και να σώσετε τον πλανήτη;
[MonoNews]: Μπορεί τελικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να σας βοηθήσει να εξικονομήσετε χρήματα και να σώσετε τον πλανήτη;

[MonoNews]: Μπορεί τελικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να σας βοηθήσει να εξικονομήσετε χρήματα και να σώσετε τον πλανήτη;

Ίσως έχετε ακούσει για το Nissan Leaf, το Chevrolet Bolt και το Tesla Model 3.

Και οι περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων, αν δεν πωλούν ήδη ηλεκτρικά οχήματα, ετοιμάζονται για να φέρουν κάποιο στην αγορά.

Όμως, οι καταναλωτές στην αγορά νέων αυτοκινήτων έχουν το δικαίωμα να ρωτήσουν «έχουμε φτάσει εκεί;» όσον αφορά το αν έχει νόημα να έχει κανείς ένα ηλεκτρικό όχημα – τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους.

Τα ηλεκτρικά οχήματα σχεδόν διπλασίασαν το μερίδιο αγοράς τους από το 2017 έως το 2018, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αυτοκινήτων Edmunds. Παρ ‘όλα αυτά, αντιπροσωπεύουν ένα μικρό τμήμα της αγοράς.

Τα ηλεκτρικά οχήματα – συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών αυτοκινήτων – αντιπροσώπευαν το 2% των πωλήσεων οχημάτων πέρυσι, από 1,1% το 2017.

Μεγάλο μέρος αυτού του «άλματος» μπορεί να αποδοθεί στα αυτοκίνητα της Tesla, τα οποία αντιπροσώπευαν το 79% των πωλήσεων καθαρά ηλεκτρικών οχημάτων το 2018, σύμφωνα με την Edmunds. Το Μοντέλο 3 ήταν στην πρώτη θέση, με το 59% των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Ενώ το σημερινό μερίδιο αγοράς μπορεί να φαίνεται χαμηλό, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει. Ο ταξιδιωτικός οργανισμός AAA διαπίστωσε ότι το 20% των ατόμων ανέφερε φέτος ότι θα σκεφτούν ένα ηλεκτρικό όχημα στην αγορά του επόμενου αυτοκινήτου τους. Αυτό είναι πάνω από το 15% πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!