Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Μπορεί η δημιουργία μιας bad bank να συρρικνώσει τις τέσσερις τράπεζες σε δύο;
[MonoNews]: Μπορεί η δημιουργία μιας bad bank να συρρικνώσει τις τέσσερις τράπεζες σε δύο;

[MonoNews]: Μπορεί η δημιουργία μιας bad bank να συρρικνώσει τις τέσσερις τράπεζες σε δύο;

Μπορεί η δημιουργία μιας bad bank να συρρικνώσει τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες σε δύο; Αυτό το φοβούνται οι τραπεζίτες. Καθώς «βλέπουν» ότι η δημιουργία μιας bad bank έρχεται όλο και πιο κοντά.

Ο SSM ξεκίνησε πιλοτικά το «πείραμα» της δημιουργίας μιας «κακής τράπεζας» στην Κύπρο. Από το τι ψάρια θα πιάσει θα κριθεί τι θα συμβεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης και ειδικά στις ευαίσθητες περιοχές του νότου.

Οι Έλληνες τραπεζίτες εκφράζουν την ανησυχία ότι ενδεχομένως η δημιουργία μιας bad bank, στην οποία θα «πάνε» μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ύψους 90 δισ. ευρώ, όταν το συνολικό χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων είναι 200δισ ευρώ, θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση τον κλάδο.

«Και θα επαληθευθεί η πρόβλεψη του κ. Γιάννη Κωστόπουλου, ότι η ελληνική αγορά χωράει 2,5 τράπεζες», ανέφερε στο mononews.gr γνωστός τραπεζίτης, συμπληρώνοντας πως οι τράπεζες θα πρέπει να «τρέξουν γρηγορότερα από τους συμφωνημένους στόχους στη μείωση των καθυστερούμενων δανείων».

Το μοντέλο της Κύπρου πάντως μπήκε μπροστά.

Με όχημα τη Συνεργατική Τράπεζα του νησιού που «έσπασε» σε καλή και κακή. Το καλό κομμάτι το απορρόφησε η Ελληνική Τράπεζα, το «κακό» θα το «τρέξει» η Altamira, που είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής «κόκκινων» δανείων της Sareb, η οποία είναι η bad bank της Ισπανίας.

Και επειδή όλα έχουν τη σημασία τους, υπενθυμίζουμε ότι Altamira ονομάζεται μια σπηλιά στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας, που είναι παγκοσμίως γνωστή για τις προϊστορικές της βραχογραφίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!