Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 20 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Σ. Μόλαρης: Πούλησε το παλαιότερο πλοίο της η Empire Bulkers
[MonoNews]: Σ. Μόλαρης: Πούλησε το παλαιότερο πλοίο της η Empire Bulkers

[MonoNews]: Σ. Μόλαρης: Πούλησε το παλαιότερο πλοίο της η Empire Bulkers

Στην πώληση του παλαιότερου πλοίου της, του Ata M (χωρητικότητας 53.000 dwt, κατασκευής 2003), φέρεται να προχώρησε η ναυτιλιακή Empire Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Σταμάτη Μόλαρη, χωρίς να είναι γνωστή η ταυτότητα του αγοραστή.

Το πλοίο, που η Empire Bulkers είχε αποκτήσει τον Ιούλιο του 2015 έναντι 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την ιαπωνική Nisshin Shipping, φέρεται να πωλήθηκε έναντι 8 εκατομμυρίων δολαρίων, μία τιμή που συνάδει με τα δεδομένα της εποχής, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα η εταιρεία πήρε πίσω το πωλητήριο που είχε βάλει στο χωρητικότητας 76.000 dwt πλοίο Jasmine A (κατασκευής 2006), καθώς οι προσφορές που έλαβε για την πώλησή του ήταν πολύ κατώτερες των προσδοκιών της.

Η Empire Bulkers απέκτησε το εν λόγω πλοίο μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, σε τιμή που θεωρήθηκε τότε πολύ καλή , στα 8 εκατομμύρια δολάρια, και με την πώλησή του περίμενε πως θα αποκόμιζε ένα σημαντικό κέρδος. Ωστόσο,το ενδιαφέρον για το πλοίο ήταν περιορισμένο, και οι υψηλότερες προσφορές που δέχθηκε η εταιρεία μόλις μετά βίας ξεπερνούσαν τα 8 εκατομμύρια δολάρια, παρότι σύμφωνα με το VesselsValue η αξία του εκτιμάται στα 11,3 εκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου η Empire Bulkers είχε αποκτήσει και το φορτηγό πλοίο Maverick Gunner που ανήκε στην επίσης ελληνικών συμφερόντων ιστορική ναυτιλιακή Efploia Shipping , και το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό από την ελβετική τράπεζα Credit Suisse που το είχε επισχέσει και παρέμενε αγκυροβολημένο από τον Ιούνιο του 2016 στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!