Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Μητσοτάκης: Αχρείαστα τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση. Τσίπρας-Καμμένος μας βάζουν σε νέα λιτότητα
[MonoNews]: Μητσοτάκης: Αχρείαστα τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση. Τσίπρας-Καμμένος μας βάζουν σε νέα λιτότητα

[MonoNews]: Μητσοτάκης: Αχρείαστα τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση. Τσίπρας-Καμμένος μας βάζουν σε νέα λιτότητα

Τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση θα ήταν τελείως αχρείαστα, αν η χώρα δεν είχε περάσει από την περιπέτεια των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου, δηλώνει σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσθέτει ότι τα μέτρα αυτά απειλούν την οικονομία με νέο κύκλο λιτότητας.

Για την συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει ότι «δεν είναι καλή για τα εθνικά συμφέροντα, διότι η ελληνική κυβέρνηση εκχώρησε στη γείτονα χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει – μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα».

Ολόκληρη η συνέντευξη Μητσοτάκη στη Deutsche Welle έχει ως εξής:

DW: Κύριε πρόεδρε της ΝΔ την Παρασκευή το γερμανικό κοινοβούλιο θα αποφασίσει για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές στο Eurogroup. Είναι γνωστό ότι έχετε ενδοιασμούς για τη συμφωνία. Θα συνιστούσατε στους γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βεβαίως, διότι οποιαδήποτε ρύθμιση για το χρέος είναι καλοδεχούμενη. Όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, οι οποίες βγαίνουν από το μνημονιακό κύκλο συνοδεύεται από πολύ αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα τα οποία έχουν ήδη προψηφιστεί από την ελληνική κυβέρνηση ύψους 5,1 δις ευρώ για το 2019 και το 2020. Είναι μέτρα τα οποία θα μειώσουν και άλλο τις συντάξεις, θα μειώσουν το αφορολόγητο και θα επιβάλουν άλλον ένα κύκλο λιτότητας σε μια ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία. Τα μέτρα θα ήταν τελείως αχρείαστα, αν η χώρα δεν είχε περάσει από την περιπέτεια των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!