Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Μυτιληναίος, Γεράρδος, Φέσσας, Βακάκης, Λασκαρίδης , Αποστολόπουλος, Σαράντης είναι έτοιμοι για εξαγορές;
[MonoNews]: Μυτιληναίος, Γεράρδος, Φέσσας, Βακάκης, Λασκαρίδης , Αποστολόπουλος,  Σαράντης είναι έτοιμοι για εξαγορές;

[MonoNews]: Μυτιληναίος, Γεράρδος, Φέσσας, Βακάκης, Λασκαρίδης , Αποστολόπουλος, Σαράντης είναι έτοιμοι για εξαγορές;

Διακόσιους επιχειρηματικούς ομίλους έχουν θέσει σε προτεραιότητα για αναδιάρθρωση οι τράπεζες, δίνοντάς τους μια νέα ευκαιρία ενώ για αρκετούς μη βιώσιμους πλησιάζει η ώρα της κρίσης. Οι 200 πρώτοι, από τους κλάδους του τουρισμού, του εμπορίου, των μεταφορών, των τροφίμων και ποτών, της υγείας και των ιχθυοκαλλιεργειών, θα μπουν σύντομα σε ένα δρόμο «αλά Μαρινόπουλος» με τη βοήθεια πλέον και του νόμου Σταθάκη.

Επιχειρηματίες όπως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος που έχει τονίσει ότι η εκκαθάριση των προβληματικών χαρτοφυλακίων των τραπεζών θα δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες, ο Γ. Γεράρδος, ο Θ. Φέσσας, ο Απ. Βακάκης, Αθ.Λασκαρίδης, Γ.Αποστολόπουλος, Κ. Σαράντης δηλώνουν κατά καιρούς ανοικτοί σε πιθανές εξαγορές.

Οι τραπεζίτες ζητούν γρήγορη ψήφισή του, όπως και την αναθεώρηση του πτωχευτικού η οποία όμως καθυστερεί, ώστε να γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες η έξωση των διοικήσεων και μετόχων που κωλυσιεργούν. Η περίπτωση Μαρινόπουλος αλλά και αυτή της Forthnet  έχει ανοίξει την όρεξη των τραπεζών που παραδέχονται ότι έχουν καθυστερήσει να δράσουν σε πολλές υποθέσεις που χρονίζουν. Τα νομοθετικά εργαλεία φαίνεται να δίνουν πλέον την ευχέρεια κινήσεων για να απομακρύνουν, όπου χρειάζεται, όσους μετόχους δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και να αναζητήσουν επενδυτικά σχήματα για τις εταιρείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!