Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Μειώνονται οι αναλήψεις: Το φιάσκο με την «χαλάρωση» των capital controls και η κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
[MonoNews]: Μειώνονται οι αναλήψεις: Το φιάσκο με την «χαλάρωση» των capital controls και η κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

[MonoNews]: Μειώνονται οι αναλήψεις: Το φιάσκο με την «χαλάρωση» των capital controls και η κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα λογιστικό τρικ το όριο αναλήψεων μειώνεται αντί να αυξάνεται

Άνθρακες αποδείχθηκε ο… θησαυρός της λεγόμενης χαλάρωσης των capital controls,  καθώς με το νέο υπολογισμό για το χρονικό όριο ανάληψης των μετρητών (από εβδομάδες σε ημερολογιακό  μήνα), το όριο αναλήψεων μειώνεται σε ετήσια βάση.

Συγκεκριμένα, η μείωση ανέρχεται στα 240 ευρώ ή περίπου 5 ευρώ την εβδομάδα.

Πώς γίνεται αυτό; Με το προηγούμενο καθεστώς, προ της «χαλάρωσης», κάθε καταθέτης μπορούσε να κάνει ανάληψη 420 ευρώ επί 52 εβδομάδες, δηλαδή 840 ευρώ το 14ήμερο ή 21.840 ευρώ για κάθε έτος (52 εβδομάδες).

Το έτος, όμως, σύμφωνα με την νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, υπολογίζεται ημερολογιακά και έτσι «χάνονται» κάποιες εβδομάδες.

Πλέον, μετά την 1η Σεπτεμβρίου, κάθε καταθέτης μπορεί να βγάλει από την  τράπεζα 415 ευρώ περίπου την εβδομάδα ή 831 ευρώ περίπου το 15ήμερο, ή 21.600 ευρώ ετησίως για τις 52 εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα.

Ωστόσο, οι καταθέτες μπορούν να μεταφέρουν το ημερήσιο όιο των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!