Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Μειωμένη κερδοφορία, αλλά αυξημένα περιθώρια κέρδους για την Aegean Marine
[MonoNews]: Μειωμένη κερδοφορία, αλλά αυξημένα περιθώρια κέρδους για την Aegean Marine

[MonoNews]: Μειωμένη κερδοφορία, αλλά αυξημένα περιθώρια κέρδους για την Aegean Marine

Πολύ μικρότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 ήταν τα κέρδη της ναυτιλιακής Aegean Marine Petroleum στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που παρουσίασε η εταιρεία.

Ειδικότερα, τα κέρδη της Aegean Marine ανήλθαν στο β’ τρίμηνο 2017 στα 1,7 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών 13,5 εκατ, δολαρίων στο β’ τρίμηνο 2016, μία πτώση της τάξεως του 87% σε ετήσια βάση, η οποία αποδίδεται στη μειωμένη ζήτηση από την αγορά της εμπορικής ναυτιλίας και στον υψηλό ανταγωνισμό. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,04 δολάρια, λίγο κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που τοποθετείτο στα 0,06 δολάρια ανά μετοχή.

Ο τζίρος της Aegean Marine αυξήθηκε επίσης θεαματικά, σε ποσοστό 46% σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκε στα 1,4 δισ. δολάρια, όμως ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση του κόστους πωληθέντων προϊόντων (cost of goods), κατά 52% σε ετήσια βάση.

Ίσως το πιο ευχάριστο νέο για την ναυτιλιακή στο β’ τρίμηνο του έτους ήταν η αύξηση του περιθωρίου κέρδους της από το 5,2% του α’ τριμήνου στο 5,7%, αν και το ποσοστό αυτό παραμένει πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 9,5% του β’ τριμήνου 2016, την ώρα που οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τους 4.5 εκατ. μετρικούς τόνους, με τον όγκο τους να αυξάνεται κατά 9% σε ετήσια βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!