Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Μύκονος: Ξυλοκόπησε αλλοδαπό εργάτη επειδή του ζήτησε να πληρωθεί – «Αν σε ξαναδώ θα σε πυροβολήσω»
[MonoNews]: Μύκονος: Ξυλοκόπησε αλλοδαπό εργάτη επειδή του ζήτησε να πληρωθεί – «Αν σε ξαναδώ θα σε πυροβολήσω»

[MonoNews]: Μύκονος: Ξυλοκόπησε αλλοδαπό εργάτη επειδή του ζήτησε να πληρωθεί – «Αν σε ξαναδώ θα σε πυροβολήσω»

Ένα περιστατικό βίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας καλυμμένο συγχρόνως από ρατσιστικό παραλήρημα φέρνει στο φως καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ.

Όπως αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, επικαλούμενη μαρτυρία του ίδιου του θύματος, εργοδότης στη Μύκονο ξυλοκόπησε μετανάστη εργαζόμενο επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του, βιντεοσκοπώντας μάλιστα την αποτρόπαια πράξη του και απειλώντας ακόμα και τη ζωή του θύματος.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, ο εργοδότης αρνιόταν να καταβάλει τα μεροκάματα που είχαν συμφωνήσει και έτσι κατέθεσε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ενδεικτικά. εργάζονταν ως ψήστης και του έβαζε ένσημα ως λαντζέρης, ενώ η αμοιβή που συμφώνησαν ήταν 50 ευρώ για 10 ώρες. Ο εργοδότης του έπρεπε να του είχε δώσει 2950 ευρώ και του έδωσε τελικά μόνο 660 ευρώ.

Επίσης, αίσθηση προκαλεί η στάση της αστυνομίας καθώς, όπως καταγγέλλεται, οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στον μετανάστη εργάτη – θύμα της εργοδοτικής βίας να υποβάλει μήνυση, αλλά αντίθετα τον παρότρυναν «να πάρει ό,τι του δίνει το αφεντικό του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

«Την Μανωλάδα έφερε στη Μύκονο εργοδότης με άγρια επίθεση κατά μετανάστη εργαζόμενου με κάλυψη της Αστυνομίας.

Ο εργαζόμενος Νασάρ Ικμπάλ καταγγέλλει στην ΚΕΕΡΦΑ ότι την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στις 2.30μμ δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τον εργοδότη του. Ο εργοδότης αρνιόταν να καταβάλει τα μεροκάματα που είχαν συμφωνήσει και έτσι κατέθεσε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!