Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Κ. Μίχαλος: Το Brexit δημιουργεί σαφώς επιπτώσεις και για τη χώρα μας
[MonoNews]: Κ. Μίχαλος: Το Brexit δημιουργεί σαφώς επιπτώσεις και για τη χώρα μας

[MonoNews]: Κ. Μίχαλος: Το Brexit δημιουργεί σαφώς επιπτώσεις και για τη χώρα μας

Κ. Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ

«Οι Ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να προστατεύσουν τις θεμελιώδεις αξίες στις οποίες στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η ενιαία αγορά. Η διαχείριση καταστάσεων όπως το Brexit, αλλά και η ελληνική κρίση, με κοντόφθαλμες λογικές και τακτικισμούς που αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων, κάθε άλλο παρά βοηθά στη διατήρηση της ευρωπαϊκής συνοχής».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στο 1ο Ελληνοβρετανικό συμπόσιο (1st GREEK-BRITISH SYMPOSIUM) στο Ναύπλιο.

Όπως είπε ο κ. Μίχαλος η ενίσχυση των φυγόκεντρων τάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επαναφορά στην ατζέντα της προσέγγισης μιας Ευρώπης «δύο ταχυτήτων» επιδρούν ήδη αρνητικά στο επιχειρηματικό κλίμα. Η αστάθεια, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα απειλούν να αποτελέσουν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών οικονομιών στα επόμενα χρόνια.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι κάθε κρίση γεννά και ευκαιρίες και πρόσθεσε:

«Τα τελευταία χρόνια, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εμφανής η απώλεια πίστης στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, ιδιαίτερα μάλιστα στη νομισματική ένωση. Τόσο στον πυρήνα όσο και στην περιφέρεια της ευρωζώνης, οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιμετωπίζονται ως ένα όλο και πιο απρόσωπο γραφειοκρατικό σύστημα, που επεκτείνει διαρκώς τις αρμοδιότητές του και λαμβάνει αποφάσεις χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!