Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Μιχάλης Τσαμάζ: Η πορεία του «παθιασμένου ηγέτη» του ΟΤΕ που έβαλε για στόχο την κορυφή
[MonoNews]: Μιχάλης Τσαμάζ: Η πορεία του «παθιασμένου ηγέτη» του ΟΤΕ που έβαλε για στόχο την κορυφή

[MonoNews]: Μιχάλης Τσαμάζ: Η πορεία του «παθιασμένου ηγέτη» του ΟΤΕ που έβαλε για στόχο την κορυφή

ΟΜιχάλης Τσαμάζ συμπληρώνει τον Οκτώβριο φέτος 17 χρόνια στον ΟΤΕ, από τα οποία σχεδόν 11 στο τιμόνι της Cosmote και περίπου 8 στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου. Είναι ο μακροβιότερος επικεφαλής του ΟΤΕ.

Η πορεία του είναι συνυφασμένη με αυτή του σύγχρονου ΟΤΕ, μιας επιχείρησης που τις τελευταίες δύο δεκαετίες άλλαξε ριζικά. Πρωταγωνιστεί από τον αρχικό σχεδιασμό του μετασχηματισμού της επιχείρησης, όταν το δημόσιο ήταν βαθιά στο DNA του Οργανισμού. Ηγήθηκε στις σημαντικότερες θυγατρικές του ομίλου και βεβαίως ισορροπεί με επιτυχία μεταξύ των βασικών μετόχων (ελληνικό δημόσιο – Deutsche Telekom). Θυμώνει όταν ο ΟΤΕ χαρακτηρίζεται γερμανικός θυμίζοντας τη συνεισφορά της επιχείρησης στην ελληνική οικονομία.

Επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον ΟΤΕ, όπως το έχει προσδιορίσει, είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του. «Ζούμε ήδη στην ψηφιακή εποχή. Συμμετέχουμε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Μια επανάσταση που αλλάζει τα πάντα. Τον τρόπο που μαθαίνουμε, που εργαζόμαστε, που ζούμε. Όσες χώρες δεν συμμετέχουν στη ψηφιακή επανάσταση θα πάψουν να ανήκουν στα αναπτυγμένα κράτη. Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες δεν ακολουθήσουν την αλλαγή, θα μείνουν εκτός εποχής. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι θέμα επιβίωσης και, σε δεύτερο χρόνο, ανάπτυξης», σύμφωνα με τον Μιχάλη Τσαμάζ.

Διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά του και την υγιή χρηματοοικονομική του θέση, την τελευταία εξαετία ο ΟΤΕ υλοποίησε επενδύσεις ύψους 2 δισ. για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Για την τετραετία 2017-2020 έχει προγραμματίσει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ δίνοντας έμφαση στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!