Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Μιχάλης Μποδούρογλου: Αδιαφορούν οι επενδυτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής γραμματίων με μετοχές
[MonoNews]: Μιχάλης Μποδούρογλου: Αδιαφορούν οι επενδυτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής γραμματίων με μετοχές

[MonoNews]: Μιχάλης Μποδούρογλου: Αδιαφορούν οι επενδυτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής γραμματίων με μετοχές

Απογοητευτική είναι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των επενδυτών στην πρόσκληση της ναυτιλιακής εταιρείας Paragon Shipping (συμφερόντων του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου) για ανταλλαγή γραμματίων με μετοχές, με αποτέλεσμα η εταιρεία να παρατείνει την ισχύ της πρόσκλησης έως τις 31 Οκτωβρίου.

Όπως γράφαμε στο mononews.gr στις αρχές Σεπτεμβρίου , η Paragon ενεργοποίησε το πρόγραμμα ανταλλαγής του 8,375% των γραμματίων, τα οποία λήγουν το έτος 2021, με κοινές μετοχές. Σύμφωνα με όσα προέβλεπε η διαδικασία, κάθε κάτοχος γραμματίου λάμβανε 6 κοινές μετοχές της Paragon (συν δύο ακόμα αν συμμετείχε μέχρι τις 6 Οκτωβρίου), εφόσον δεχτεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, στο οποίο έχουν συνυπολογιστεί οι δεδουλευμένοι τόκοι και οι τόκοι που δεν είχαν πληρωθεί.

Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν στη διοίκηση της εταιρείας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, μόλις 89.300 γραμμάτια ανταλλάχθηκαν με μετοχές, ποσοστό που αντιστοιχεί μόνο στο 11,3% των συνολικών γραμματίων.

Τώρα, λοιπόν, η Paragon όχι μόνο δίνει περισσότερο χρόνο στους επενδυτές για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά τους δίνει και ένα επιπλέον κίνητρο: αυξάνει τις προσφερόμενες κοινές μετοχές ανά γραμμάτιο στις δέκα, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να πείσει περισσότερους κατόχους γραμματίων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, με στόχο να διευθετήσει μέρος των υπέρογκων χρεών της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!