Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Metropolitan Hospital: Εξατομικευμένη Χειρουργική με χρήση τρισδιάστατης ιατρικής εκτύπωσης
[MonoNews]: Metropolitan Hospital: Εξατομικευμένη Χειρουργική με χρήση τρισδιάστατης ιατρικής εκτύπωσης

[MonoNews]: Metropolitan Hospital: Εξατομικευμένη Χειρουργική με χρήση τρισδιάστατης ιατρικής εκτύπωσης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Metropolitan Hospital ενσωματώνει την τρισδιάστατη ιατρική εκτύπωση (Medical 3D Printing) στην καθημερινή ιατρική πράξη και πιο συγκεκριμένα στην Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική Κεφαλής, Τραχήλου και Μαστού.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να σχεδιαστεί και να αναπαρασταθεί με ακρίβεια χιλιοστού, πάνω σε ένα ειδικά δημιουργημένο και διαμορφωμένο μοντέλο. Οι γιατροί είναι πλέον σε θέση να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πως θα προχωρήσουν πριν καν αγγίξουν τον ασθενή. Έτσι μειώνεται ο χρόνος της επέμβασης, ο ασθενής γλιτώνει ταλαιπωρία και μειώνεται ο κίνδυνος επιπλοκών μετά την επέμβαση.

3D χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου

Η μονάδα Ιατρικής Τρισδιάστατης Απεικόνισης και Εκτύπωσης του Θεραπευτηρίου Metropolitan προχωρά σε πλήρη εξοπλισμό 3D φωτογραφίας προσώπου και σώματος, 3D λογισμικού και 3D εκτυπωτών. Αυτή η τεχνολογία έχει αρχίσει και εφαρμόζεται στη Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου, στην Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική του Μαστού και, πολύ σύντομα, στην Αισθητική Χειρουργική Προσώπου και Σώματος και την Ορθοπαιδική και Πλαστική Χειρουργική, μεταξύ άλλων.

Οι κλινικές Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου με Διευθυντή τον κ. Γ. Λαγογιάννη και Πλαστικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Αισθητικής Χειρουργικής με Διευθυντή τον κ. Α. Γραββάνη, μετά από χρόνια συνεργασίας με τον κ. Π. Διαμαντόπουλο, Καθηγητή Medical 3D Printing & Guided Surgery και, με τη στήριξη του Metropοlitan, προχώρησαν στην εφαρμογή της Ιατρικής Τρισδιάστατης Εκτύπωσης και της Υπολογιστικά Καθοδηγούμενης Χειρουργικής στις περιπτώσεις αποκατάστασης γνάθου μετά από ογκολογικές εκτομές, συγγενών ή τραυματικών ελλειμμάτων, διόρθωσης ασυμμετριών και δυσμορφιών των γνάθων (προγναθισμός, υπογναθία, πλαγιογναθισμός), καθώς και μικροχειρουργικής αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!